Velkommen til Antibes!

Plassert mellom Cannes og Nice på den Franske Riviera ved Middelhavet, skiller Antibes Cannes-bukten mot sør-vest og Baie des Anges i nord-øst.

Antibes har en ideell/fantastisk beliggenhet hvis du er på utkikk etter en villa eller en leilighet til salgs eller til leie i Sør-Frankrike. Den vakre byen er mest kjent for en fantastisk kystlinje, men Antibes byr også på mye mer. Åsene bak gir flott sjøutsikt og havnen arrangerer et lokalt marked som tilbyr ferske lokale matvarer/produkter av beste sort.

Den sjarmerende byen er full av historie. Antibes ble grunnlagt som en Gresk koloni på 500-tallet f.Kr. før Romerne tok over i de neste 500 år. Gjennom tidene blomstret byen i velstand fulgt av ustabilitet. Det var ikke før 1800-tallet at Europeere oppdaget byens fremragende sjarm og bosatte seg.

Antibes ligger kun en kort kjøretur fra Nice Côte d’Azur Airport, så beliggenheten er ypperlig. Hvis du ikke eier bil så er det muligheter for å ta tog med kobling til Nice, Marseille og til og med Paris. Den største attraksjonen i Antibes er strendene. Byen, og nabobyen Juan-les-Pins har 48 strender på 16 mil med kystlinje, hver enkelt med unike særpreg. Antibes rommer også flere havner, som inneholder alt fra små fiskebåter til yachts.

En ytterligere turistattraksjon er Chateau Grimaldi. Pablo Picasso bodde på slottet i seks måneder i 1946, hvor han lagde flere malerier, tegninger, gobeliner og keramikk skulpturer. Etter besøket hans, ga Picasso flere mesterverk til kommunen og dannet til slutt Picasso Museum. Engelske forfatter Graham Greene bodde også flere år i Antibes på 60-tallet.

I juli avholder området en av verdens beste jazz festivaler, «Jazz à Juan», som har trukket til seg førsteklasses musikere og artister siden opprettelsen i 1960. The Boulevard Edouard Baudoin har keramikkfliser på fortauet med håndavtrykk fra flere artister som har deltatt, bl.a. Ray Charles, BB King, Fats Waller og Dave Brubeck. Det er dermed tilsynelatende at Juan Les Pins er tvillingby med Amerikanske New Orleans, ansett som jazzens oppstandelsessted.

Det er flere teater som tilbyr diverse opptredener med alt fra dramatikk til orkesteropptreden, og ikke for å glemme barer og andre utesteder med mye varierte livemusikk og DJs. Antibes byr på ypperlige shoppingbutikker, inkludert markedet, flere supermarked og matvarebutikker. Juan-les-Pins har mange trendy butikker, 10-minutter unna med bil ligger Cap 3000, et stort kjøpesenter med alt som ønskes ved utkanten av Nice.

Antibes holder det årlige «Yacht show» i april for å åpne yachting sesongen i Middelhavet. For andre seileentusiaster avholdes «Les Voiles d’Antibes», The Classic Yacht Challenge i juni.

På spasertur gjennom gamlebyen, blir du skjøvet tilbake i tid ettersom du er omgitt av koselige Provençale hjem, sjarmerende restauranter og småbutikker i Antibes sine brosteinsbelagte gater. Hver enkelt bygning i det pittoreske området er dekorert med vakre planter, blomster og trær som utgjør en fortryllende atmosfære.

Flere av de gamle gatene i Antibes er smale og med begrenset adgang for kjøretøy. Disse fotgjengergatene gjør Antibes til et trygt, miljøvennlig og avslappende sted å være.

Ring oss i Knight Frank for å høre om utvalget av eiendommer til salgs i Antibes. Hvorvidt det er en luksuriøs Villa eller leilighet har vi det rette for deg. Ring oss på : +33 (0)4 97 97 32 20.

Ting å gjøre i Antibes

Historikk - Fort Carré, direkte oversatt Kvadrat Fortet, står 500 år gammelt på toppen av en ås med utsikt over Antibes, havnen og Middelhavet. Det er mulig å ta en spasertur rundt fortet, og det er også tur med guide hver halvtime mellom kl 10:00 og 18:00 om sommeren til 16:30 om vinteren (med unntak av mandag og helligdager).

Fortet er dypt rotfestet i fransk historie ettersom Statsoverhodet og militær leder, Napoleon Bonaparte, var fengslet der i 1794. Fort Carré var også en stor del av tilbygget på Nice ved annekteringen fra Italia på 1800-tallet.

Dagsturer - Ca. 7 km fra Antibes ligger Biot, en familievennlig og sentral del av den Franske Riviera. Kun et tog-stopp unna eller en kjøretur gjennom de svingete veiene i Sør Frankrike finner du et område fult av liv og underholdning for hele familien.

Antibesland - Er barna dine glad i litt adrenalin er det bare å slippe dem løs på de spennende berg-og-dal-baner, karuseller og andre fornøyelser Antibesland tilbyr. Det er gratis tilgang til parken og man betaler kun for de attraksjoner man vil prøve.

Marineland - Marineland er den største Europeiske marineattraksjonen og arrangerer Underwater Image konkurransen hvert år. Hver dag er det spektakulære forestillinger med delfiner, sjøløver og spekkhoggere og mye annet. Marineland har flere attraksjoner i parken som for eksempel Aquasplass og Adventure Golf.

Aquasplash - Liker du spenning og bading? Bland begge to og så får du The Black Cannon, den raskeste vannsklien i Frankrike. Det er også mange mindre skremmende sklier, basseng og annet for alle aldere.

Aventure Golf - Her kan du velge ditt eget nivå fra lett, medium til ekspert. Utforsk nye verdener imens du spiller minigolf, The Mysterious Island, 5 Weeks in Ballons eller Journey to the Centre og the Earth. Moro for hele familien.

Visiobulle - Fra Juan les Pins på vestsiden av Cap d’Antibes tar Visiobulle, en båt med glass-gulv, med deg på en undervannstur i Middelhavet uten at du blir våt. Båten kjører fra april til september og tar ca. en time. 12 euro for voksne og halv pris for barn.

Fasiliteter - Det finnes flere livlige markeder «à la provencale». Her får du mulighet til å spasere rundt for å finne lokale spennende produkter, fersk frukt og grønnsaker fra Marché Provencale hver morgen (unntaket er mandag morgenen på vinteren).

Hver ettermiddag fra påske til september omgjøres markedet til et kunst- og håndverksmarked. Fra September til påske er markedet kun åpent for å nytes på fredager og søndagsettermiddager.

Andre markeder er the Foire klesmarked på Rue Fontvieille, Antikkmarkedet på torsdag i Boulevard d’Aguillon og lørdagsmarkedet på Place Nationale i gamlebyen.

Nightlife - Hvis besøket er noe korvarig er det flere steder som må besøkes for å oppleve Antibes på riktig vis. Pam Pam er et kult sted å dra innom for å ta en cocktail eller en stor is i Brasilianske omgivelser og med dansing hele kvelden. Kom tidlig for å få det beste setet til showet.

Absinthe Baren ser ut som en hule og leverer det beste med den grønne fe fra baren, plassert i en kjeller rett ved Marché Provencale. Stedet yrer ofte av lokale studenter som er klare for en bra kveld på byen.

For å glede seg over en spennende og utmattende kveld i Antibes, er Le Village stedet. Ta på deg det fineste du har for nattelivet for å skli rett inn med det unge, men pent kledde klientellet. Stedet har en god blanding av musikk for å danse til og for å leve seg inn i Europas dansescene. Klubben leier inn populære DJs for å holde stemningen og beaten levende.

Antibes school

For utenlandske nasjonaliteter som ønsker å lære seg fransk, er det beste stedet Centre International d’Antibes. Her har folk i alle aldre mulighet til å dra på språkturer, bl.a. språkleir for ungdommer med et ekstra golfalternativ på morgenen.

Senteret har i utgangspunktet to læresenteret i byen, Le Château - en kvalitetssikret skole, og Le Port- som brukes når Le Châteauer full.

International School of Nice (ISN) - ISN er en av de beste skolene fra 4 års alderen til 18 års alderen og ligger kun 30 minutter unna senteret i Antibes. De tilbyr det beste pensumet i både fransk og engelsk.

Mougins School - underviser det britiske pensum og er anerkjent for å være en av de beste privat skolene i Europa. De tilbyr skolegang fra 3 års alderen helt til 18 år. På videregående nivå tilbyr de IGSCEs, A/S og A levels i praktfulle tre-bygg ca. 12 km fra senteret i Antibes.

Les Colibris Montessori Bilingual Pre-School and Primary School Ca. - 20 minutter nord-øst for Antibes ligger den tospråklig Montessoridkolen, Les Coibris, for 2-12 åringer. Les Colibris bidrar til et trygt og vennlig miljø for å skape selvstendig, glade barn.

Reisen til Antibes

Antibes er et område for avslapping og for å utforske historie. Den artistiske Antibes eksploderte tidlig på 1900-tallet når kjente filmstjerner som Rudolph Valentino og Charlie Chaplin gjorde det til sitt luksuriøse feriehjem. Picasso hadde tidligere beæret gatene og fortet for å finne sin globale anerkjente inspirasjon.

Det er flere måter å komme seg til Antibes:

Med fly - Den letteste måten å komme seg til Antibes er via fly. Den nærmeste flyplassen er Nice, kun 20 km unna kjernen av Antibes. Flyplassen er lett tilgjengelig med taxi, leiebil eller tog. Privatfly og helikopter kan dra fordel av en privatflyplass i ”Cannes Mandelieu flyplass” uten planlagte flyreiser.

Med tog - Det er lett å ankomme Antibes med tog, da byens togstopp ligger mellom linjen fra Paris til Nice. Len deg tilbake og slapp av imens du suser gjennom det franske landskapet.

Med skip - Antibeshavnen er en av de største båthavner i Europa. Den har ingen fergetransport ettersom kun private båter og yachts kan fortøye. Det kan være vanskelig å finne båtplass, men det skal sies at det var vanskelig selv for Roman Abramovich med sin yacht til 1 billion dollar.

Ankomst med båt er uten tvil den mest eksklusive måten å komme seg til byen på. Det har blitt mer og mer populært de siste årene med egen båt. Biltrafikk unngås og man får muligheten til å beundre alle de imponerende båtene på vei inn eller ut av havnen.

Med bil - Bilkjørere får som regel gode opplevelser på de franske veiene. Det er enkelt å finne frem og veiene er skiltet. Veier rundt den franske riviera er litt mer belastende enn andre steder i landet. På den andre siden er utsikten fortryllende og man er omgitt av den vakre naturen hele veien på turen.

Eiendommer i Antibes

Knight Frank France har et utrolig spekter av villa og moderne leiligheter til salg i Antibes. Hvis du derimot har lyst til å bo mer som lokale franskmenn og kaste deg inn i hjertet av Antibes har vi sjarmerende byhus og rekkehus tilgjengelig.

Vi har luksuriøse eiendommer for ethvert budsjett. Velg fra et stort utvalg moderne leiligheter eller slå til med ypperlige strandsone-villaer.

Spekteret av forskjellige eiendommer vi har til salgs i Antibes viser Antibes sin varierende sjarm. Alt fra ekstravagant, moderne og luksuriøse villaer med utsikt over Middelhavet til eldre tradisjonelle byhus som sender deg tilbake i tid, sammen med de franske livsnytere.

I nærheten av Antibes

Hvis Antibes ikke er det perfekte området for deg, tilbyr nabokommunene mye. Hver kommune og hver by er preget av «noe eget» og har mange ulike fantastiske ting å by på. Det er det som gjør den Franske Riviera til det den er i dag.

De tre naboområdene til Antibes er Vallauris, Villeneuve-Loubet og Biot.

Kontakt

Knight Frank Mougins

1 rue honoré
06250 Mougins - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 97 97 32 20

Knight Frank Valbonne

3 rue Grande
06560 Valbonne - Frankrike

Telefon : +33 4 97 97 32 40

Knight Frank Cannes

12 Bd de la Croisette
06400 Cannes - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 97 06 30 30

Knight Frank Cap Ferrat

1 avenue Denis Séméria
06230 Saint-Jean-Cap-Ferrat - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 22 17 32 00