Biot

Er du på utkikk etter et sted å bo med en lang og interessant historie? Da er Biot det perfekte stedet for deg. Det er en idyllisk middelalder landsby plassert på kolle omtrent 4 km fra Middelhavet mellom Antibes og Nice. Landsbyen eller «villagen», som de likale sier, er over 2000 år gammel og er rester av den gamle bymuren som ruver over husene med fargerike blomster som utfordrer murens stolthet.

Biot er en svært populær for turister med interesse for historie, moderne glasskunst og keramikk. En stor del av Biot sin sjarm kommer av de mange brosteinsbelagte gatene. Både bysenteret samt byportene har et middelaldrende preg som igjen gir Biot en egen utstråling. Romerne besøkte byen fra 154 f.Kr. og koloniserte hele kystregionen etter okkupasjonen i 42 f.Kr. I 5 århundrer var Biot under Romersk styre, som er fortsatt tydelig den dag i dag, særlig vises det i inngraveringer i steiner og et mausoleum.

Videre i 1209 endret ting seg i landsbyen da Greven av Provence ga Biot til Tempelridderordenen. Men på 1400 tallet ble den lille byen nesten totalt utryddet som et resultat av svartedauden. Heldigvis emigrerte Italienske familier til byen på 1470-tallet og reddet byens befolkning.

Det er enkelt å finne gode spisesteder i Biot. Det er et bredt utvalg av glimrende restauranter, kafeer og barer med kulinarisk nytelse passende enhver sin smak og lommebok. Hver tirsdag fra klokken 09:00 byr villagen på et marked «à la Provencale» med alt fra frukt, grønnsaker, klær, smykker, kosmetikk og ikke minst lokale produkter fra Provence. Her kan man omgås med de lokale på uformelt vis og puste inn den franske atmosfæren.

Biot er perfekt for gåturer. Du kan blant annet følge en tursti i skogsterreng ved siden av elven «La Brague» og som til slutt ender opp i Valbonne. Golfentusiaster kan nyte godt av et besøk til «Gold and Country Club», på la Bastide du Roy eller Drivingrangen, Côte d’Azur ved Chem La Valmasque.

Biot er kjent for sine håndverkere, spesielt glassmakere. Disse glassene er særpreget av et uvanlig boble-glass laget ved å tilsette natriumkarbonat i blandingen. Områdets interessante geologi er årsaken til spredningen av glassarbeid; den består av fin leire, mangan og sand. Det er mulig å se de dyktige håndverkere i aksjon ved å besøke en av de 8 glass studioene helt gratis. Det ligger også et internasjonalt glassgalleri kalt «La Verrerie» som stiller ut store kunsters glassarbeid.

Biot har ikke bare kjent for sine spektakulære glass men også keramikere, gullsmeder, malere og et skinnverksted som lager vakre håndvesker til salgs. Den kjente Fernard Léger har sitt eget museum dedikert til hans kolleksjon av malerier og keramikk verk i Chemin du Val de Pome. I samme gate ligger et uvanlig arboret av fantastiske Bonsai trær, plassert i en vakker Japansk hage. Kun 2 km nord-vest fra landsbyen ligger senteret for en eldgammel vulkan med fascinerende stein formasjoner. Biot har dermed så mye å by på og vise frem til enhver entusiast.

Været påvirker våre liv i stor grad og Biot er velsignet med stabil temperatur året rundt. I sommermånedene juli og august holder temperaturen seg rundt 28-30 grader celsius og mellom 19-22 grader celsius om natten. I vintermånedene ligger temperaturen rundt 12 grader celsius og minimum 5 grader.

Knight Frank France har bred kunnskap av hele regionen og er i stand til å tilby det beste i landsbyen Biot og området rundt. Om du helst foretrekker et tilbaketrukket sted å nyte den aldeles sjarmerende og fredfulle delen av den Franske Riviera, eller noe annet av interesse, har vi på Estate Net et stort utvalg av eiendommer både til salgs og til leie. Alt fra luksuriøse, frittliggende villaer i private områder, moderne villaer, byhus med basseng og egen hage til bungalows, leiligheter og ett-roms studioer. Muligens er du interessert i et renoverings prosjekt? På Estate Net France hjelper vi deg med råd og assistanse på alle aspektene av investering i eiendommer i Biot, og utenfor.

Ting å gjøre i Biot

Biot har en historisk identitet gravert fra tidligere hendelser, med en gave av kunstneriske arv og eksepsjonell kulturell tradisjon.

Fernand Legér National Museum - Dette museet utmaler Biot sin største prestisje. Joseph Fernard Henri Léger var en fransk maler, skulptør, og filmprodusent, and om du er kjent med hans arbeid eller ikke, er museet at «must-see». Museet er plassert på et praktfullt omgivelser og utstiller Léger sine anerkjente kubistiske og realistiske malerier inkludert hans mindre kjente arbeid.

La Verrerie de Biot - Glass tradisjonen i Biot er 1000 år gammel. La Verrerie er kjent for glasset med en boble i som var skapt og perfektuert i Biot i 1956. Lechaczynski familien overtok tradisjonen som produsent av boble glasset i 1973 og det er fortsatt mulig å se det personlig arbeidsrommet det ble blåst glass.

Historie og Keramikk museet - Dette museet holder flere av byens mest verdifulle gjenstander. Det var bygget i 1980 og ble renovert og utbygget i 1997. Det Hvite Skrifte Kapellet ble pusset opp og det ble bygget et helt nytt galleri med flott utstillingsareal i det gamle Saint Jaques sykehuset i hjerte av byen.

Place aux Arcades - Bygning går tilbake til 1200-tallet. Den har nå blitt transformert til et sjarmerende hotell med restaurant og et lite kunstgalleri knyttet til bygningen. Restauranten flyter av gastronomiske herligheter av tradisjonell fransk mat.

Sentier de la Brague - Tursti langs elvebredden: - Denne pittoreske stien følger elven La Brague fra Biot og Valbonne gjennom den stemningsfulle skogen. Stien tar ca. 3,5 time fra en ende til den annen, rett og slett en nydelig dag ute i frisk luft. Skogen svinger seg ved siden av den buktende elven med en og annen fisk svømmende forbi.

Vulkan - Kun 2km nord-vest fra den lille byen Biot kan man besøke en eldgammel vulkan. Du kan utforske typisk stein formasjoner Biot er kjent for, bl.a. tufa steinen fra landsbyen har blitt hentet i tusenvis av år som byggemateriale.

Skoler i Biot

Ecole Montessori Bilingue Les Colibris - Dette er den første tospråklig Montessori skole i området. Skolen åpnet i 2009 for 2 til 12-åringer og er plassert i midten av Sophia Antipolis.

International School of Nice - Internasjonal utdanning for elever på 4-18 års alderen. Skolen tilbyr et eksepsjonelt pensum og blander inn både kreativitet, ekstra engelsk og et såkalt «Learning Centre» for ekstra støtte i skolehverdagen.

Reise til Biot

Med Bil: For å komme til Biot med bil, tar du ruten fra Cannes til Valbonne og følg deretter skiltene rett til Biot. Du kan også ta motorveien A8 og ta av ved Antibes. Veiskiltene er noe uklare så sørg for at du holder et øye med avkjørsler.

Med Tog: Sentralbanestasjonen i Biot er Gare de Biot som ligger 4 km fra landsbyen. Den er koblet til alle de viktigste jernbanestasjonene inkludert Nice.

Med båt: Den nærmeste havnen til Biot er Port Vauban i Antibes hvor du kan fortøye båten eller yachten din. Port Vauban er vert til Club d’Antibes og er den største havnen i Middelhavet.

Med buss: Den enkleste og beste måten å komme til Biot er med buss fra Nice. Buss nr. 200 går fra Gare Routière i Nice. Avslutt ved Biot SNCF Gare stoppet og ta lokalbussen videre til Biot.

Eiendommer i Biot

Estate Net France har et utmerket utvalg av tilgjengelig eiendommer til salgs i Biot og området rundt. Det omfatter både store villas med svømmebasseng og herregårder i åssiden i gamle byen av Mougins.

Velg mellom fredfulle vakre herregårder med eget basseng og praktfulle hager eller elegante villaer med tennisbaner på egen eiendom.

Kontakt

Knight Frank Mougins

1 rue honoré
06250 Mougins - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 97 97 32 20

Knight Frank Valbonne

3 rue Grande
06560 Valbonne - Frankrike

Telefon : +33 4 97 97 32 40

Knight Frank Cannes

12 Bd de la Croisette
06400 Cannes - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 97 06 30 30

Knight Frank Cap Ferrat

1 avenue Denis Séméria
06230 Saint-Jean-Cap-Ferrat - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 22 17 32 00