Velkommen til… Chateauneuf de Grasse

Chateauneuf de Grasse er enda en perle på den Franske Riviera litt lenger innenlands enn den kjente kystbyen Cannes og de andre kjente stedene langs kysten. Den middelaldrene byen og landskapet rundt har mye å vise frem. Det er et absolutt en beliggenhet å vurdere hvis/når du er på utkikk etter et sted å bo eller investere. Det ligger flere skjønne byer og bedårende landsbyer kun noen kilometer unna luksusen som området er kjent for, som rett og slett stråler kunst, historisk prakt og magi. Frankrike og sin magiske historie eksisterer fortsatt og er til å føle på den dag i dag.

Den gamle landsbyen Chateauneuf-Grasse er en nydelig labyrint med smale gater og smug; perfekt for spaserturer og for å utforske byens trollbindende tur tilbake i tid. Arkitekturen er en blanding av eldre middelaldrene kvartaler av stein og mørtel og gipsplater på husene i de blendende Provençale farger. Skoddene er selvfølgelig av tre og vinduene fylt med fargerike planter og blomster. Landsbyen Chateauneuf de Grasse er kjent som en av Alpes-Maritimes historiske områder.

Byen Grasse ligger kun 5 km unna Chateaneuf. Byen, verdenskjent for parfyme produksjonen, er et populært feriested fra 1800 tallet når Napoleon Bonaparte sin yngre søster, Prinsesse Pauline Bonaparte, flyttet dit vinteren i 1807 for å samle krefter etter å ha blitt rammet av en alvorlig sykdom. På en høyde på 400m over havet, den rene luften i regionen var ansett som bidra for helsen og den rolige livstilen bidro til bedre fysisk og mentalt velvære.

Plassert i åsryggen 413 m.o.h., dekker Chateauneuf de Grasse 895 hektar med utsikt så langt øyet kan se. Landskapet rundt er at maleri av farger, lys og duft. Det er ikke uten grunn at store kunstnere og skulptører ansett det idylliske området som sitt hjem, hver dag er en inspirasjon i seg selv.

Chateauneuf de Grasse har vært okkupert siden bronsealderen. Det var et betydelig samlingspunkt under Romertiden. Fra dette punktet historie ble lagd. Den dag i dag det er fortsatt mye som tyder på en dramatisk fortid og bevis fra regionens historiske epoke.

Den flotteste monumentet i Chateauneuf er Notre-Dame-du-Brusc kapellet. Her står resterende av en enorm basiliska bygget på 1000-tallet. En ny æra var formet i 1100-tallet da Herrene av Opio bygget et nytt slott på det høyeste punktet i området, tidligere det romerske administrasjonssenteret. Slottet ble bedre kjent som Chateau Neuf d’Opio etter hvert som folk stormet til området og utnyttet slottets beskyttelse.

Chateauneuf de Grasse er et sted som man ikke kan glipp av. Uansett om man er turist på utkikk etter et uforglemmelig feriested eller en investor på utkikk etter et fredfullt, men ikke isolert sted å bo kan Chateauneuf være stedet for deg.

Byen er utmerket sted for forskjellige aktiviteter og andre tidsfordriv. Regionen er kjent for sin kunst både om våren og sommeren. Man kan fylle tiden sin med utstillinger, festivaler, konserter. Det er alltid noe interessant som skjer for enhver alt fra diverse vannsport til friluftsliv aktiviteter og perfekte forhold for golfelskere, fiskere og syklister. Ikke minst de førsteklasses restaurantene, nydelige kafeer og vidunderlige butikkene. Utelivet langs kysten er også uten sidestykke.

Knight Frank France har etablert et misunnelsesverdig rykte langs den Franske Riviera som en av de beste eiendomsmegler selskaper i området. Vår kunnskap om de lokale miljø og erfaring gir det mulig å møte klientenes mest spesifikke krav og ønsker. Chateauneuf de Grasse er herlig sted. Til tross for populariteten har byen sin urørte sjarm. Det er en verdsettelse av de små tingene i livene som trekker til seg livsnytere fra alle kanter: været, havet, vakre utsikten, historierrik kultur og atmosfære og gourmet mat.

Kontakt

Knight Frank Mougins

1 rue honoré
06250 Mougins - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 97 97 32 20

Knight Frank Valbonne

3 rue Grande
06560 Valbonne - Frankrike

Telefon : +33 4 97 97 32 40

Knight Frank Cannes

12 Bd de la Croisette
06400 Cannes - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 97 06 30 30

Knight Frank Cap Ferrat

1 avenue Denis Séméria
06230 Saint-Jean-Cap-Ferrat - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 22 17 32 00