Velkommen til Le Rouret

Denne historiske, men fremtidsrettete landsbyen Le Rouret har utmerket beliggenhet, og ligger 300m opp i en åsside omringet av tett skog. Deler av landsbyen vender sørover og gir utsikt over Middelhavet mot Monaco og Saint-Tropez. Kun 10 km fra Grasse, 26 km fra Cannes og 28 km fra Nice, og kun 25 minutters kjøretur fra Nice flyplass.

Landsbyen er i stor grad et boligpreget område, men det er likevel en rekke butikker og et lokalt turistkontor i sentrum. Følg med på markeder som de lokale bøndene setter i stand «Le Marché de Nos Collines» (som betyr produktene fra våre åssider).

Landsbyen er under stadig utvikling. Nye boligfelt oppstår og det er en stor økning i kulturaktiviteter med støtte fra en entusiastisk fritidskomité. Det er mange interessante arrangementer i landsbyen som for eksempel et gammeldags julemarked, trøffelmarked og sommerens «Soirées Estivales». Et nytt opplegg for å presentere de lokale produkter, med utstilling og en ny restaurant som serverer lokale retter.

Befolkningen i Le Rouret er ca. 4000 innbyggere med en befolkning som blir yngre. Et stort utviklingsprosjekt har blitt utført for å etterligne et tradisjonelt bygdesentrum, med et sjarmerende torg og bygdesmug. Denne utviklingen vil bli brukt delvis for boliger og dels for bedrifter, kunst og håndtverkworkshops og -tjenester. Gårdsturisme blir mer og mer populært i samsvar med den økende popularitet i bærekraftig og miljøforsvarlig oppdrett.

Landskapet og naturen rundt Le Rouret i dag er praktfull med furutrær og skogtrær inkludert trøffel eik. Den lokale blomster gården produserer himmelske duftende blomster for det berømte parfyme destilleriet i Grasse og er en fryd å besøke. Grasse produserer ca. 68% av de naturlige aromaene som brukes til parfyme og smaksindustrien i Frankrike. Dette inkluderer lavendel, Safran, Jasmine og andre aromatiske planter som dyrkes på gårdene. Det produseres faktisk mer enn 27 tonn Jasmine hvert år. Andre plantasjer rundt Le Rouret inkluderer vingårder, mandel og olivenlunder.

Knight Frank France er strategisk plassert, med hovedkontor i nærheten av Mougins, for å kunne tilby et bredt spekter av eiendommer i forskjellige stiler og størrelser. Enten om det er en eiendom med sentral beliggenhet i den gamle landsbyen, en bortgjemt, imponerende bolig plassert på den pittoreske bakketoppen, eller en renovasjons prosjekt finner vi det du ønsker. Med våre lokale kunnskaper og kontakter gjør oss i stand til å yte en tjeneste uten sidestykke.

Selv om Le Rouret ikke er så tett befolket med kjendiser som langs kysten, har landsbyen sett sin del av kjendiser og talenter i løpet av årene. The Pink Floyd key-board artist, Richard Wright, eide en villa i landsbyen Le Rouret; Madonna eier en villa i naboby RoqueFort-les-Pins, og U2s Bono eier også en retrett i distriktet.

For de som er interessert i historie, finner man to områder i nærheten av Le Rouret som har bevis fra antikktiden så langt tilbake som 400 f.Kr. på Le Camp du Bois. I Le Castellaras er det bevis av okkupasjon, i form av en fallen monolitt, fra så langt tilbake som neolittisk eller bronsealderen.

Sommertemperaturene kan være mellom 25-30°C maksimum i juli og august og 10-15°C maksimum i desember. Frost skjer sjeldent, med temperaturen på vinterstid som sjelden faller under 5°C. I slutten av juli er det en flott musikk og drama festival i den lokale skogen «Les Soirées Musicale et Theatrales». Skogen er også et perfekt sted for fritidsaktiviteter som spaserturer, sykling, piknik og bare å beundre den vakre nature.

Et meget behagelig klima hele året!

Kontakt

Knight Frank Mougins

1 rue honoré
06250 Mougins - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 97 97 32 20

Knight Frank Valbonne

3 rue Grande
06560 Valbonne - Frankrike

Telefon : +33 4 97 97 32 40

Knight Frank Cannes

12 Bd de la Croisette
06400 Cannes - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 97 06 30 30

Knight Frank Cap Ferrat

1 avenue Denis Séméria
06230 Saint-Jean-Cap-Ferrat - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 22 17 32 00