Velkommen til Mandelieu

Plassert ved selve inngangsporten til Cannes og Nice, mellom de fremragende Esterel fjellene og Tanneron skogen ligger Mandelieu, en liten søt kystby på den Franske Riviera. Ansett som en av de vakreste kyst destinasjoner for både friluftsliv turister og investorer. Mandelieu La Napoule har alt!

Mandelieu ble først okkupert av Romerne for 2000 år siden. Regionen er historierik og det er en del av sjarmen at den ikke endrer seg særlig med tiden. Havnen er fortsatt den dag i dag dominert av sin praktfulle festning som har blitt gjenoppbygd flere ganger gjennom århundrene. Festningen ble bygget av Villenuve familien på 1300-tallet og ble omgjort til en glassfabrikk senere på 1800-tallet. Den anerkjente amerikanske artisten Henry Clews Jr. kjøpte den forfalne eiendommen i 1918. Sammen med sin kone, Marie Elsie Whelen Goelet, tok de sammen for seg oppgaven å renovere festningen. Den fortryllende utsikten over havet, terrassene, fontenene og perfeksjonert kunst i selve plantene (topiarius) illustrerer Marie Clews sin varierte og frisinnet smak.

Under andre verdenskrig ble festningen erobret av den invaderende tyske hæren. Under okkupasjonen ble Marie Clews boende på slottet som hushjelp for de tyske soldatene. På den måten kunne hun fortsette å leve i sitt eget hjem som hun hadde designet i nærheten av minnene om hennes elskede ektemann Henry. Château de La Napoule er i dag registrert som et historisk monument.

Den Franske Riviera er en region fylt med lys, dufter og farger. For fastboende eller besøkende er godt kjent med lukten av søt lavendel og jasmin. Mandelieu har i noen år hatt et kjærlighetsforhold til mimosa plantene i åsene og hager. Byen skinner i vakre nyanser av gull og gul når mimosaen står i full blomst. Hver vinter, i januar og februar, våkner landskapet til live. De mest delikate blomsterplanter blomstrer med fortryllende farger og dufter. Akkurat som en hersketeknikk til vinteren lyser åsene og hagene i gull og sprer en uforglemmelig parfyme når mimosaen stråler.

«To do» listen i Mandelieu er lang og variert. Mandelieu er perfekt for deg som er sjarmert av glamouren og stilen i regionen, men vil ha noe roligere uten at det går utover standard eller fasiliteter. Det kryr av ting å gjøre og se hele året rundt, det virker som det ikke er nok timer i løpet av en dag for å få med seg alt det spektakulære området byr på. Rivieraen byr på flotte restauranter, stemningsfulle og stilige kafeer og barer, gallerier og museum. For de som også vil ha litt aktivitet i bilde byr området på en mengde vannsporter, kilometer med vakre stier tilrettelagt både for spaserturer og oppdagelsesferder. Dette lille stykke av himmelen kan skryte på seg to golfbaner, hvorav den eldste var opprettet i 1891 av Tsarens nevø.

Kjøp av eiendom i Mandelieu, enten som en investering eller for boligbruk, krever kompetanse og lokalkunnskap som vi på Knight Frank France kan tilby. I hjertet av den Franske Riviera stiller vi opp med et flerspråklig team av rådgivere og representanter i stand til å tilby rådgivning og ypperlige salgstjenester. Vi har et bredt utvalg av attraktive eiendommer til salgs eller til utleie i sørøst i Frankrike, fra private og elegante villaer og leiligheter til bygårder, hytter og renovasjonsprosjekt.

Kontakt

Knight Frank Mougins

1 rue honoré
06250 Mougins - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 97 97 32 20

Knight Frank Valbonne

3 rue Grande
06560 Valbonne - Frankrike

Telefon : +33 4 97 97 32 40

Knight Frank Cannes

12 Bd de la Croisette
06400 Cannes - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 97 06 30 30

Knight Frank Cap Ferrat

1 avenue Denis Séméria
06230 Saint-Jean-Cap-Ferrat - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 22 17 32 00