Velkommen til Mougins!

Mougins er en liten landsby som ligger omtrent 15 minutter fra Cannes-bukten. Dette gjør at byen ligger sentralt til, samtidig som den er perfekt for de som ikke ønsker å bosette seg i de travle byene langs rivieraen. Byen er lokalisert i Grasse-området og har bevart sitt sjarmerende gammeldagse preg til tross for den stadig økende grad av turisme og migrasjon.

Mougins har et vidt utvalg av tilgjengelige eiendommer, med gode investeringsmuligheter for de som er interesserte i å bosette seg i kort avstand fra Cannes og de andre attraksjonene kysten har å by på. Både flotte hus, leiligheter og villaer er til salgs i landsbyen og områdene rundt. Mange av disse byr på vakker fransk arkitektur som strekker seg mange generasjoner tilbake i tid. Fra frittliggende luksusslott, store villaeiendommer, eldre og nyere provinsiale hus og bungalower, til eneroms leiligheter og penthouse-leiligheter. Renovasjonsprosjekter er også tilgjengelige for de som ønsker en ekstra utfordring.

Den gamle bydelen har et personlig og sjarmerende preg, med eksotiske blomster som strømmer ut av blomsterkassene langs de labyrintformede gatene. Christian Dior levde og arbeidet i disse gatene, og man kan fortsatt ense en svak duft av Miss Dior-parfyme langs innerst i Mougins bakgater. Det er fornøyelser å finne rundt nesten hvert hjørne. Brosteinsbelagte torg med fontener i barokkstil, samt sjarmerende kaféer som virker innbydende etter en spasertur i den varme sommersolen. Her kan man ta livet med ro, og nyte den fredelige og avslappede stemningen i gatene.

Ifølge en lokal legende, malte den unge Picasso veggmalerier på hotellrommet sitt i Mougins på 1930-tallet. Den rasende hotelleieren skulle angivelig ha bedt Picasso male over veggene, og truet ham med utkastelse. Det ville vært tankeløst å ikke nevne de gastronomiske herligheter som venter de besøkende i Mougins. Den lille landsbyen i Frankrike har flere Michelin-restauranter enn noen annen region i landet. Folk fra fjernt og nært kommer reisende for å oppleve de anerkjente restaurantene. Landsbyen er dessuten vert for den Internasjonale gastronomifestivalen, eller ”Les Étoiles de Mougins” som avholdes i september hvert år. Den mest kjente restauranten i Mougins er ”Le Moulin de Mougins”. Den er lokalisert i en sjarmerende gammel mølle like utenfor landsbyen, og regnes som en av de fremste Restauranter i hele Frankrike.

Knight Frank France har sitt hovedkontor i selve hjertet av Mougins, og er med dette ideelt plassert for folk som søker tilbud og råd om de beste eiendommen i området. Representantene våre sitter inne med meget god lokalkunnskap, og vil strebe for å imøtekomme kundenes behov på best mulig måte.

Ting å gjøre i Mougins

Musee d´Art Classique de Mougins – dette museet har fått gode kritikker på alle nettetsider. Det herlige museet tar deg med på en reise gjennom tidene og viser hvordan historisk kunst har påvirket og formet våre kunstneriske egenskaper i dag. Mougins klassiske museum har kunst fra den romerske, greske og egyptiske tidsalder, og inneholder både skulpturer, dekorasjoner, utsmykninger samt verdens største private samling av antikke våpen og rustninger.
Dersom du foretrekker en mer moderne kunstart foran den klassiske, inneholder muséet også opprinnelige kunstverk av Picasso, Matisse, Dali, Andy Warhol, Anthony Gormley, Damien Hirst og mange andre.
Vi anbefaler Musee d´Art Classique de Mougins på det varmeste.

Royal Mougins Golf Club – En vakker golfbane i fantastiske omgivelser. Her kan du nyte en flott runde med golf på banen, etterfulgt av et nydelig måltid på stedets restaurant.
Dersom du ønsker å overnatte har golfklubben et eget høykvalitets hotell med utmerkede spafasiliter.

Eglise Saint Jacques-le-Majeur – Opprinnelig var dette en romansk kirke, men Eglise Saint Jaques-le-Majeur har blitt ombygd flere ganger. Kirke ligger på toppen av en ås som i dag regnes som utgangspunktet for byen Mougins.
Dersom man klatrer opp i kirketårnet, har man utsikt over det vakre landskapet ut mot Middelhavet.
Denne gamle bydelen er slående vakker. Den har knapt endret seg over de siste århundrene, og inneholder flere flotte restauranter og butikker. Ikke nok med det, Knight Frank France har også et av sine kontorer her. Kom gjerne innom for å si hei!

Skoler i Mougins

Ecole Le Rebuffel – Denne skolen ligger like nord for den ikoniske byen Mougins og har omtrent 200 grunnskoleelever. Skolen er moderne, og passer perfekt for de som ønsker en bra skole som ligger i kort avstand fra landsbyen. Sender man barna sine på Ecole Le Rebuffel, slipper man altså å bekymre seg for en lang skolevei gjennom den Franske Riviera.

Internationale School of Nice – også denne skolen ligger i kort avstand fra Mougins by. Med undervisning på både fransk og engelsk samt meget gode eksamensresultat å vise til, gir skolen det beste utdanningstilbudet langs hele den Franske Riviera.
Skolen har en meget høy faglig standard, med dusinvis av ulike nasjonaliteter som registrerer seg og går ut med «International Baccalaureate Diplomas» hvert år.

Mougins School – skolen har jevnt over noen av de beste eksamensresultatene i området, og ligger bedre plassert enn de fleste andre skolene i Mougins. 43 % av studentene på IGCE-nivå oppnår karakteren A eller A*, 28 % oppnår A på A/S-nivå og 40 % oppnår enten A eller A* på A-nivå. På grunn av det relativt lave antallet elever på 500 stk, tilbyr Mougins School en fantastisk mulighet til å utvikle seg både faglig og sosialt.

Eiendommer i Mougins

Vi har et stort antall eiendommer tilgjengelig i Mougins. Nedenfor kan du bla gjennom det store utvalget av villaer, leiligheter, mulige renovasjonsprosjekt og nye bygg for å finne frem til hva som passer perfekt til nettopp deg.

I nærheten av Mougins

Skulle du mot all formodning ikke finne noe som passer for deg i Mougins, kan du ta en titt på listen nedenfor. Her kan du lete gjennom ulike steder i nærheten av Mougins for å finne eiendommen som passer deg og dine ønsker.

Kontakt

Knight Frank Mougins

1 rue honoré
06250 Mougins - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 97 97 32 20

Knight Frank Valbonne

3 rue Grande
06560 Valbonne - Frankrike

Telefon : +33 4 97 97 32 40

Knight Frank Cannes

12 Bd de la Croisette
06400 Cannes - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 97 06 30 30

Knight Frank Cap Ferrat

1 avenue Denis Séméria
06230 Saint-Jean-Cap-Ferrat - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 22 17 32 00