Velkommen til Nice!

Nice ble grunnlagt av grekerne en gang etter år 500 f.kr. Den har mønstret en rekke romerske leginærer, var et anløpssted for Captain Cooks reiser og et stoppested for engelske herrer på vei til Italia. Gjennom tidene har byen regjering flere ganger. Den strategiske beliggenheten og havneområdet har i stor grad bidratt til byens maritime styrke. I mange år var byen underlagt italiensk herredømme, og ble ikke en del av Frankrike før i 1860. Den kulturelle og arkitektoniske utviklingen har medført at Nice har blitt en global destinasjon. Byen er kjent som Nice ”La belle”, som betyr Nice den vakre. Nice er hovedstaden i Alpekysten (Alpes Maritimes).

Plassert på den solfylte stripen langs en av verdens mest kjente kystlinjer, lever Nice opp til sitt gode rykte. Byen har en livlig atmosfære, er verdenskjent for sin slående skjønnhet og ikke minst gammeldagse sjarm. I dag er Nice den femte største byen i Frankrike. Med en kombinasjon av ren eleganse og et eksepsjonelt godt klima, tiltrekker byen seg livsnytere og luksuskjennere fra hele verden. Det er en vakker maritim by, meget populær for den slående ”Promenade des Anglais” som gir enkel adgang til noen av de mest fantastiske kystlinjer i hele Frankrike. Promenaden, som stammer fra det nittende århundre, fører deg langs kysten og til havnen hvor du finner båter i alle størrelser; fra små fargerike fiskebåter til store luksusyachter. Likevel er atmosfæren her helt unik, og minner om en liten fiskerlandsby løsrevet fra alt kjas og mas i byen. Nice er godt konstruert med boligområdene adskilt fra det travle sentrum. For de som liker sol og stilige strender, kan Nice bety slutten på dine søken.

Nice er den mest kjente byen langs Franske Riviera. Tusenvis av turister flokker til den vakre kystbyen hvert år for å oppleve sol, sjø og spenning. Ingen annen by langs Cote D´Azur viser alt den Franske Riviera har å by på, på samme måte som Nice. Etter Paris, er Nice den andre mest besøkte byen i hele Frankrike.

Temperaturen stiger i juli og august, men som alle andre steder langs den Franske Riviera, er klimaet i Nice attraktivt hele året. Turismen i byen vokste på 1700-tallet da engelske familier strømmet til for å nyte vinteren i det varme klimaet langs kysten.

De søte bakgatene i gammelbyen gir deg et ordentlig innblikk i byens historie. Du kan bokstavelig talt gå deg vill i labyrinten av buktende smågater, samtidig som du blir grepet av den godt bevarte arkitekturen og essensen av den tradisjonelle levemåten i byen.

Hvor enn du kikker finnes det spor fra tiden da Nice lå under Italiensk herredømme, før borgerne bestemte at byen skulle bli en del av den franske nasjon.

Det er overflod av tradisjonelle italienske restauranter rundt om i byen. Kombinasjonen av fransk og italiensk innflytelse på byen kommer til uttrykk på mange forskjellige måter; fra arkitekturen på bygningene til statuedesign og utformingen av gågatene. Dette er noe av det som bidrar til at Nice anses som en av verdens vakreste og mest historiske by.

Dersom du tilbringer tiden din i Nice innendørs, gjør du noe feil. Denne romantiske byen har mye å tilby både tilhengere av kunst, kultur samt aktive mennesker. Dette gjøres ved å ivareta og opprettholde de mange offentlige attraksjonen som er spredd over hele byen.

De kjente strendene må besøkes, uansett om du bor i Nice eller bare er innom på ferie. Selv om de er mer stenete enn andre strender, er de alltid fylt med ferierende turister og lokale som slapper av og nyter den gode atmosfæren.

Noen av strendene er private, men dersom du betaler for en egen plass får du madrass, solseng og parasoll med på kjøpet. Dette gir gode muligheter til å nyte det lykksalige været og utsikten utover det krystallblåe vannet foran deg.

Ting å gjøre i Nice

Promenade Des Anglais – ta en tur nedover fotgjengerpromenaden og ta til deg alle de nydelige severdighetene og historiske bygninger som troner frem for hvert steg du tar. Arkitekturen på de gamle bygningene i Nice er slående vakre, og så enestående at du mest sannsynlig ikke vil finne noe lignende noe annet sted i verden.

Markets - Nice har en lang tradisjon med store marked hvor du kan få tak i ferske, lokale produkter. Det ligger en mange ulike restauranter mellom bodene hvor man kan hvile og ta en liten matpause. Her finner du også fulle lister over aktuelle marked i området.

St. Nicholas Russian Orthodox Cathedral – denne arkitektoniske perlen ble konstruert tidlig på 1900-tallet.

Place Massena – Hovedtorget i Nice. Omringet av vibrerende og fargerike bygninger, får torget et Middelhavspreg. Rundt Place Massena og de andre torgene i Nice, ligger dusinvis av ulike restauranter og butikker som tilbyr fantastisk service og utmerkede produkter.

Beaches - nyt den Franske Riviera ved å tilbringe tid på en av dens mange strender. Sug til deg solen, gå en tur langs strandkanten eller bare slapp av og å se verden gå sin gang

Colline du Chateau Waterfall - plassert mellom gammelbyen og havnen, er Colline du Chateu Waterfall et utsiktspunkt over Nice og sjøen som ikke kan sammenlignes med noe annet. Med en beliggenhet på Castle Hill, er det naturskjønne området gjennomsyret av store menger historie fra Nice som passer for alle.

Massena Museum - Etter ni år med renovering og oppussing, ble Massena Museum gjenåpnet i 2008 for å vise Nice´ Historie fra 1792. Fremragende restaureringsarbeid har blitt utført på suvenirbutikken, billettluka, den utvendige fasaden, utstillingsrommene, velkomsthallene og hagene. Alle skilt og utstillinger er skrevet på fransk.

Museum of Asian Arts – beliggende i Phoenixparken, ikke langt unna Promenade des Anglais, er Museum of Asian Arts en av de nyeste museum i Nice. Muséet inneholder et stort spekter av asiatisk kunst, og får innimellom besøk av asiatiske artister som presenterer sine verk.

National Theatre – bygd i 1989 med en Italiensk hall som rommer 900 stk., et amfi som har plass til 300 stk., og en resepsjonshall. Det er hovedsaklig moderne teater som blir vist.

War memorial – Dette er en av de største og mest imponerende krigsminner i verden, som minner innbyggerne i Nice om de mange falne under første og andre verdenskrig. Museet er bygd inn i en fjellside, har en høyde på 32 meter og ligger like i nærheten av havnen i Nice.

”La ville de Nice ses fils morts pour la France. Souvenez vous des ouvres que nos peres ont accomplies de leur temps et vous recevrez une gloire et unn om immortels”

”Byen Nice sine sønner døde for Frankrike. Husk våre fedres oppnåelser gjennom tidene, og du vil oppnå ære og udødelighet”.

Skoler i Nice

Internationale School of Nice – dette er en av de beste skolene i verden. Skolen tilbyr utdanning til barn og ungdom mellom 4-18 år, med pensum på både fransk og engelsk. Internationale School of Nice har den perfekte beliggenhet for elever som bor i den berømte byen på den franske riviera.

Lycee Prive Michelet – med en beliggenhet i hjertet av Nice, i nærheten av Place Massena, legger Michelet privatskole til rette for at studentene skal oppnå fantastiske resultater hvert år. Skolens motto lyder ”Educating to serve”, og har i gjennomsnitt 20 elever i hver klasse. Dette skaper god oppfølging og gir hvert barn mulighet til å bli hørt.

ABC School International – en privat tospråklig skole som har vært åpen i Le Cap De Nice i over 27 år. Skolen tar inn barn fra barnehagealder helt opp til ungdom på videregående. Alle barn mellom 2 til 9 år tar Cambridge ESOL exams, som er i verdenstoppen når det kommer til attestasjon for engelske elever.

Travelling to Nice

Etter Paris, er Nice den andre mest populære byen i Frankrike. På grunn av dette er byens viktigste transportforbindelser stort sett veldig travle, spesielt på sommeren når turistene strømmer til området.

Med fly - Cote D´Azur International Airport er en meget populær flyplass for turister som reiser til den Franske Riviera. Flyplassen er meget hektisk og travel. På den andre siden møter både innkommende og utgående fly en fantastisk utsikt over Middelhavet og Nice når de ankommer rullebanen som er plassert rett ved vannkanten. Har du et privat fly eller helikopter, vil Cannes Mandelieu Airport være et godt alternativ, da den ikke har noen faste flyavganger.

Med jernbane - fortsatt i sitt opprinnelige design, er togstasjonen i Nice meget praktfull og vakkert vedlikeholdt. Som en av hovedstasjonene i Frankrike har du mulighet til å reise til store byer som Lyon, Paris, Marseille og Toulon i høyhastighetstog med en fart på over 320 km/t. Fordelen med å reise med tog er at du kan nyte store masse flott fransk natur og kyst på kort tid.

Sjøveien - kysten i Nice, også kjent som Lympia-kysten, er ikke like imponerende som mange andre kystriper langs den Franske Riviera. Allikevel trekker kysten til seg mange svært ekstraordinære yachter og båter. Det går også en ferge til Korsika.

Med bil - det finnes mange veier man kan kjøre til Nice. De fleste veier går enten langs kysten fra Marseille eller gjennom frodig landskap og fjellene som ligger i nord, langs N202.

Eiendommer i Nice

Estate Net France har en rekke tilgjengelige eiendommer til salgs i Nice. Blant disse er syvromsvillaen som ble bygd spesielt til Mademoiselle Coco Chanel med utsikt utover det krystallklare Middelhavet.

Velg fra en beskjeden liste av nylig utviklede ettromsleiligheter eller en av våre fantastiske villaer for å oppnå den ultimate luksuriøse livsstil.

Steder i nærheten av Nice

Dersom du ikke finner noe i Nice som faller i smak, ligger det mange nabobyer og tettsteder i nærheten med interessante og karakteristiske eiendommer til salgs.

Blant områdene rundt Nice er Villefranche-su-Mer, La Trinite, Sainte-Andre-de-la-Roche og St-Laurent-du-Var.

Kontakt

Knight Frank Mougins

1 rue honoré
06250 Mougins - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 97 97 32 20

Knight Frank Valbonne

3 rue Grande
06560 Valbonne - Frankrike

Telefon : +33 4 97 97 32 40

Knight Frank Cannes

12 Bd de la Croisette
06400 Cannes - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 97 06 30 30

Knight Frank Cap Ferrat

1 avenue Denis Séméria
06230 Saint-Jean-Cap-Ferrat - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 22 17 32 00