Velkommen til Plascassier

Plassert i grønne, langstrakte omgivelser under en uendelig blå himmel, ligger nok en perle i det nydelig Côte d´Azur: den lille landsbyen Plascassier.

Med en beliggenhet i kort avstand fra Valbonne, omtrent sju kilometer fra Grasse og tjue minutter fra Nice flyplass, er den sjarmerende franske byen ideelt plassert for tilgang til de mange attraksjoner og opplevelser som området har å by på. Til tross for at Plascassier grenser til flere kommuner: Opio, Valbonne, Mouans – Châteauneuf-de-Grasse og Sartoux, har landsbyen lyktes i å holde på sin sjarmerende særegenhet. Dette medfører at landsbyen trekker til seg mange besøkende, lokale og utflyttede innbyggere.

Fra gammelt av har vannet fra slettene i Plascassier og Opio fylt Brague-elven. Denne elven har tidligere vært en stor kilde til edelkreps, noe som gjorde lokalbefolkningen kjent som âles pascadousâ-fiskermenn. Jordsmonnet her er frodig og rikt på leire og kalk, noe som gir ideele vekstvilkår for sjasmin og roser. Rundt om i landsbyen ligger det seks sjasminprodusenter som jevnlig forsyner den nærliggende parfymeindustrien i Grasse. Dette bidrar til at den enkle gleden av å vandre formålsløst i gatene blir en fantastisk opplevelse.

Plascassier var hjembyen til Edith Piaf, og det var her, i de rolige omgivelsene i landsbyen hun døde den 10. Oktober 1963. Den lokale kirken fra 1700-tallet er en av de mange attraksjoner i landsbyen. Kirken er dedikert til Saint-Pancrace og Saint Donat og er særdeles vakker der den ligger ved siden av den utsøkte Des Dauphins-fonten fra 1891. For de som foretrekker en rolig og avslappet livsstil, er Plascassier fylt med koselig kaféer hvor man kan fordrive flere timer. Det er massevis av interessante turer man kan gå i området, inkludert Plascassier – Castelleras, som byr på nydelig anlagte eiendommer og enestående utsiktsmuligheter. Ta du turen mot Le Roure de la Gâche kan du beundre den spektakulære utsikten over La Napoule. Uansett hvor du velger å gå, finnes severdigheter og nydelig lukter som vekker begjæret i enhver.

I forbindelse med de nydelige og naturlige omgivelsene Plascassier har å by på, finnes det et stort utvalg av friluftsaktiviteter man kan delta på i området. Det finnes mange kystnære feriesteder i Cannes og Nice som man kan nyte. Generelt er det mye å utforske både for beboere og besøkende i umiddelbar nærhet av Plascassier. Dette inkluderer kunstgalleri, muséer, førsteklasse golfbaner, tennisbaner samt utallige fiskemuligheter. Landsbyen kan by på restauranter som serverer førsteklasses måltider med god mat og vin; enten det er lunsj en idyllisk ettermiddag eller en middag med levende lys i den varme middelhavsluften. Området har flotte marked og til og med boots-salg. For de som søker en salig blanding moderne og gamle gjenstander og skatter, er det mange interessante og spennende eventyr å se frem til.

Knight Frank France har omfattende kunnskap om Plascassier, og kan vise deg det beste landsbyen og områdene rundt har å by på. Enten du foretrekker et mer tilbaketrukket sted for å nyte den ettertraktede og vakre delen av Côte d´Azur, eller noe helt annet, dekker våre utleie- og salgseiendommer et vidt spekter av ulike alternativer. Vi kan by på luksus, frittliggende villaer i private og bortgjemte områder, moderne villaeiendommer, komplette byhus med basseng og anlagt hage, bungalower, leiligheter og ettroms studioer. Eller kanskje du foretrekker et renovasjonsprosjekt. Hos Knight Frank France vil våre vennlige og imøtekommende ansatte hjelpe deg med assistanse og råd hva angår investering i området.

Kontakt

Knight Frank Mougins

1 rue honoré
06250 Mougins - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 97 97 32 20

Knight Frank Valbonne

3 rue Grande
06560 Valbonne - Frankrike

Telefon : +33 4 97 97 32 40

Knight Frank Cannes

12 Bd de la Croisette
06400 Cannes - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 97 06 30 30

Knight Frank Cap Ferrat

1 avenue Denis Séméria
06230 Saint-Jean-Cap-Ferrat - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 22 17 32 00