Velkommen til Roquefort Les Pins

Roquefort Les Pins dekker over ca. 2100 hekter, og grenser mot Valbonne i nord og Grasse i vest. Det er ikke en by i ordets riktige forstand, men heller en samling av boliggrender omgitt av store områder med furuskog.

Roquefort Les Pins har vært bebodd siden bronsealderen, men fikk i likhet med resten av regionen sitt historiske utspring under romertiden. Opprinnelig var stedet kjent som en militær utpost, på latin kjent som et ”Castrum”. Romernes ankomst hadde stor betydning for handelen i området, noe som innebar en bare større grad av trygghet for innbyggerne. Med mynter og byttehandel, bidro Romerne til at mange fra de omliggende distriktene flyttet til området. Siden den gang har innbyggertallet økt, men ikke med mye.

Med en beliggenhet et stykke unna den franske kysten, omgitt av de nærliggende åser, holder sommertemperaturene i Roquefort Les Pins seg på et jevnt nivå. På vinterstid ligger sjøen akkurat nært nok til å opprettholde en behagelig og mild temperatur, noe som gjør stedet ideelt for de som foretrekker et mer moderat miljø. På bakgrunn av dette, er den historiske bygden populær blant turister og beboere som foretrekker et rolige liv, i langsomt og behagelig tempo.

For både turister og fastbeboende finnes det mange ulike kulturelle og sportslige aktiviteter i og rundt regionen. Mat- og vinentusiaster reiser fra fjern og nær for å nyte de utmerkede restaurantene området har å by på. Roquefort ligger nokså adskilt fra de mer populære nabobyene, men dette innebærer ikke at stedet har mindre utsøkt mat og dårligere standard. Tvert imot!

Folk som er interesserte i å kjøpe eiendom i den sør-østre delen av Frankrike kan ofte glemme Roquefort les Pins som et aktuelt område. Hovedårsaken til dette er at det finnes meget lite informasjon om stedet. Roquefort er et slikt sted man plutselig kommer over, eller hører om fra en bekjent som tidligere har oppdaget områdets sjarm.

Roquefort les Pins er virkelig en perle. Liten, men veldig sjarmerende idet den byr på en uovertruffen livskvalitet. I grunnen byr Roquefort les Pins på det beste fra begge verdener. Mangelen på glitter, glamour og andre turistattraksjoner bidrar til at området slipper unna massemigrasjonen som preger resten av kysten. Hverdagen flyter forbi, med beboere og besøkende som blander seg sammen og nyter den avslappede atmosfæren og alle fornøyelsene den har å by på. Området er fylt med historie, og det finnes en drøss av attraksjoner som vekker oppmerksomheten til turistene. Dette inkluderer Church of Notre Dame fra 2000-tallet.

Landsbyene som danner Roquefort les Pins har mye å by på seg imellom. Reiser man 1 km fra Roquefort les Pins finner man en av de fineste golfbanene på den franske riviera – Golf Opio Valbonne. Golfbanen ligger innimellom vakre skogkledde områder, med golfere fra hele landet som nyter den bortgjemte attraksjonen. Dersom du heller foretrekker vintersport, ligger det et skisenter omtrent 45 km unna.

Knight Frank France er stolt av å kunne tilby et omfattende utvalg av luksuriøse eiendommer til salgs og leie i Roquefort les Pins. Overdådige villaer med hage, basseng og spektakulær utsikt, moderne leiligheter med helt nye fasiliteter, toppetasjes leiligheter med panoramautsikt og bondegårder og rorbuer med en særegen karakter og sjarme. Renovasjonsprosjekter blir også ofte ansett som et attraktivt alternativ for investorer. Uansett hva du foretrekker, kan vi hos Knight Frank France tilby personlig service for å hjelpe seg med å finne den eiendommen som best tilfredsstiller dine behov.

Kontakt

Knight Frank Mougins

1 rue honoré
06250 Mougins - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 97 97 32 20

Knight Frank Valbonne

3 rue Grande
06560 Valbonne - Frankrike

Telefon : +33 4 97 97 32 40

Knight Frank Cannes

12 Bd de la Croisette
06400 Cannes - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 97 06 30 30

Knight Frank Cap Ferrat

1 avenue Denis Séméria
06230 Saint-Jean-Cap-Ferrat - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 22 17 32 00