Velkommen til St. Jean Cap Ferrat

Regionen byr på et vell av luksus, eleganse og stil med sin fantastiske og nesten helt ubeskrivelige skjønnhet.

Berømte kunstnere og forfattere oppdaget stedet på midten av 1800-tallet, og siden den gang har den fantastiske kyststripen vært en havn for de som verdsetter det gode liv. Men sin fredfulle atmosfære og varme klima året rundt, er Cap Ferrat en populær destinasjon i Sørøst-Frankrike. Noen beskriver stedet som Rivierans mest velbevarte perle.

I nyere tid har både Elizabeth Taylor, David Niven, Charlie Chaplin, Somerset Maugham og Gregory Peck gledet seg over den glamorøse livstilen som stedet byr på. Tidligere presidenter i Frankrike har også prioritert stedet foran mange av de mer velkjente nabobyene langs kysten. Stedets stille og rolige karakter gir en fin pause fra stresset som politiker. Et av de mest glamorøse hotellene i Cap Ferrat, og for så vidt resten av verden, Grand Hotel du Cap Ferrat, ble bygd omkring 1908. Den imponerende bygningen framstår som et storslått hvitt palass som troner over omgivelsene. Både George W. Bush og Bill Clinton er å finne på hotellets gjesteliste. Prinsesse Louise, datter av dronning Victoria, hadde hotellet som fast bosted i flere år. Hun fikk ved flere anledninger selskap av sin bror Prins Arthur, Hertug av Connaught og Strathern som bodde i området i over tjue år.

Saint Jean Cap Ferrat er også bedre kjent som perlen på den franske Riviera. To av de vanligste aktivitetene i Cap Ferrat er enkelt å greit å rusle langs de vakre stiene rundt halvøya og beundre den fantastiske utsikten og de fabelaktige villaene. Langs stiene blir man fristet av de utallige gastronomiske herligheter som restaurantene i området har å by på. Cap Ferrat er velsignet med fantastiske strender. Plage la Paloma sør for St. Jean Cap Ferrat har blitt kåret til et av Côte d´Azurs beste strender. Andre strender er Paloma beach som ligger sørøst for havnen og Passable beach som befinner seg nordvest på halvøya og byr på en kjempeflott utsikt over Rade de Villefrance. Den største stranden på Cap Ferrat er Cro de Pei Pin som ligger like nord for bukta mellom hovedhalvøya og den noe mindre St. Hospice-halvøya. Et lite stykke unna strandkanten ligger vakre privatboliger. Eiendom i disse områdene er prestisjefylte og ettertraktet på grunn av de store villaer som ligger bortgjemt i dypet av overdådige tropiske hager.

Ting å gjøre i St. Jean Cap Ferrat

Ephrussi De Rothchild Villa and Gardens

Villaen er bygd på den minste delen av Saint Jean Cap Ferrat-halvøya, og har muligens den vakreste arkitekturen man finner i Côte d´Azur. Bygningen minner veldig om et italiensk palass, da designet på fasaden minner om mange av skolene i Firenze og Venezia.

Det er syv forskjellige hager med ulike temaer hvor du kan utforske storheten i de franske hager, den grønne rikdom til de spanske hager og den eksotiske glansen av de japanske hager.

Det antas at Beatrice Ephrussi de Rothschild anså villa Ile de France som et cruiseskip, og ansatte gartnere til å vedlikeholde jorden iført seileruniformer.

David Niven´s House

Tar du en spasertur langs den vindfulle strandkanten fra Beaulieu, som er kjent som Promenade Maurice Rouvier, vil du finne de eldste villaene i området. Boligen som ble bygd i 1880, og er kjent som Lo Scoglietto – ”Little Rock”-, har sin egen private havn.

Hjemmet har blitt bebodd av flere rike og berømte personer, som for eksempel hertuginnen av Marlborough som leide boligen i 1920. Huset ble deretter utvidet i 1950 og utleid til ingen ringere enn Leopold III, kongen i Belgia. I senere tid har villaen huset den fantastiske Charlie Chaplin, som senere solgte det til den berømte skuespilleren David Niven i 1960.

Huset er i seg selv kjent for å ha vært med i den anerkjente filmen ”Trail of The Pink Panther i 1983 hvor Niven selv hadde en rolle.

Plassen foran villaen er kjent som Place David Niven og var en hyllest til skuespilleren etter hans død. Villaen har i dag endret navn til Fleur de Cap.

Soc Fermiere Port Nouveau

Port Noveau er en liten havn men rommer et mangfold av koselige restauranter og kaféer hvor man kan spise, drikke og slappe av.

Havnen var en gang i tiden en liten fiskehavn, men har i senere tid utviklet seg til en mye større yacht-havn.

Chapelle St. Hospice

Går du et stykke oppover fra havnen, kommer du over Chapelle St. Hospice som har en statue av jomfru Maria på utsiden. Man antar at Saint Hospitius bodde her i rundt år 580, og skulle angivelig ha lenket seg fast i jernlenker og levd på brød, dadler og vann. Folk sier han hadde evnen til å utføre mirakler og lage profetier om ulike hendelser. Inni kapellet henger et maleri fra St. Hospice´s død.

Hvis du går inn i kapellet finner du en bok hvor besøkende og lokale i St. Jean Cap Ferrat skriver ned sine ønsker og ambisjoner i håp om de går i oppfyllelse. Mange besøker kapellet bare for å skrive i boken.

Skoler i St. Jean Cap Ferrat

International House Nice – skolen ligger 20 minutter utenfor St. Jean Cap Ferrat, men er til gjengjeld den eneste på den Franske Riviera. Undervisningen foregår på fransk. Skolen ligger i 1. Etasje i IPAG – en av de mest prestisjefylte businesskoler i Nice. Dette er en fin beliggenhet for studenter som vil møte andre franske elever samt benytte seg av de ulike fasiliteter universitetet har å by på.

ABC School - ABC-skolen ligger i Nice, ca. 20 min utenfor byen. Dette er en privat og flerspråklig skole som både passer til franske innbyggere og utlendinger langs den Franske riviera. Skolen omfatter barnehage, grunnskole og videregående i sitt utdanningsprogram, og gir tilbud til elever fra 2.-9. Trinn om å ta Cambridge ESOL exams i henhold til deres nivå.

Mougins School - Skolen har jevnt over noen av de beste eksamensresultatene i området fra IGCSE, A/S og A level. Mougins school er en privat skole med tilpasset Britisk pensum til en internasjonal samling av studenter fra 3 års alderen til 18 år. På det spesialbygde campus med utmerkede fasiliteter, stimulerende miljø med kulturrike familie av studenter og lærere. Mougins school gir elevene muligheten til å utvikle seg faglig, sosialt og sportslig.

Private School Michelet - skolen ligger en 30 minutters kjøretur unna St. Jean Cap Ferrat.

Reiser til St. Jean Cap Ferrat

Med tog - Nice-Ventimiglia-toget kjører langs kysten av Frankrike og stopper ved Villefranche-sur-Mer og Beaulieu-sur-Mer. Her ifra kan du ta buss til St. Jean Cap Ferrat fra Nices sentralbusstasjon.

Med buss – det er tilgjengelige busser som går til St. Jean Cap Ferrat fra det nærliggende Villefranche-sur-Mer, som ligger omtrent 10 minutter unna.

Med fly – de nærmeste flyplassen til St. Jean Cap Ferrat er Toulon-Hyéres, Nice-Côte d´Azur og Marseille-Provence. Nice-Côte d´Azur har regelmessige avganger til Geneva, Paris, Madrid, New York og London.

Med bil – å komme seg til St. Jean Cap Ferrat med bil er nokså enkelt. Kommer du fra Nice må du kjøre ca. 17 km noe som vil ta deg omtrent 30 minutter, avhengig av trafikken.

Eiendommer i St. Jean Cap Ferrat

Knight Frank France har i de senere år oppnådd et rykte som en av de beste eiendomsfirmaene i området, og kan tilby et stort spekter av eiendommer på St. Jean Cap Ferrat-halvøya.

Investeringsmulighetene på halvøya er utmerket og vil forsterke enhver eiendomsportefølje. Enten du foretrekker en mer tilbaketrukket eiendom for å nyte skjønnhetene i denne ettertraktede delen av Rivieran, eller en moderne og luksuriøs leilighet i hjertet av den herlige byen, vil vårt hyggelige og svært profesjonelle personale hjelpe deg å finne det du søker.

Steder i nærheten av St. Jean Cap Ferrat

Dersom St. Jean Cap Ferrat ikke høres ut som den ideelle stedet for deg, finnes det alltids nabobyer som kan besøkes. Variasjonen av franske kommuner gjør at den Franske Riviera er et meget populært sted å bo. Hver by har sin egen karakteristikk og særegenhet.

De tre naboområdene til St. Jean Cap Ferrat er Villefrance Sur Mer, Tourettes Sur Loup og Grasse.

Kontakt

Knight Frank Mougins

1 rue honoré
06250 Mougins - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 97 97 32 20

Knight Frank Valbonne

3 rue Grande
06560 Valbonne - Frankrike

Telefon : +33 4 97 97 32 40

Knight Frank Cannes

12 Bd de la Croisette
06400 Cannes - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 97 06 30 30

Knight Frank Cap Ferrat

1 avenue Denis Séméria
06230 Saint-Jean-Cap-Ferrat - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 22 17 32 00