Velkommen til St. Paul de Vence

Saint Paul de Vence er ansett for å være en av de vakreste landsbyene i Frankrike med sine spektakulære omgivelser og enestående utsikter.

Det flotte lyset i området har i løpet av årene tiltrukket seg mange forskjellige artister. Blant de store er Matisse, Soutine, Chagall, Renoir, Signac, Modigliani og Dufy. Poeter og forfattere har også flokket til landsbyen for å nyte alle godende den franske livsstil har å by på. Byens kunstneriske fortid forklarer hvorfor det ligger så mange suverene museum og kunstgalleri i området. Rike og berømte personligheter i Frankrike har alltid ansett Saint Paul de Vence som det perfekte feriested. I senere tid representerer landsbyen begynnelsen på mange store regissører og filmstjerner som Yves Montand, Lino Ventura, Simone Signoret, Romy Schneider, Roger Moore og Tony Curtis.

Det er kunst over alt i Saint Paul de Vence. Fra de imponerende vollene som raver over den Provenkalske landsbygen, til en av Frankrikes mest berømte fontener, som er plassert midt i sentrum av St. Paul de Vence. Gå nedover gaten mellom Porte Sud og Porte Royale og du vil oppleve strålende utskårede steinfasader fra 1500- 1700-tallet. Følg fotsporene til Picasso og Matisse inn i ulike restauranter hvor de hadde regelmessige måltider, for å oppleve deres kunstverk. Skjønnheten, plasseringen og sjarmen til Saint Paul de Vence skyldes først og fremst stedets historie preg.

Landsbyen ble grunnlagt på 800-tallet med Saint Paulo og slottet Saint Paul som dominerende i omgivelsene. Bare kjelleren står igjen fra slottet i dag. I Middelalderen ble Saint Paul en landsby verdt å merke seg, etter at greven i Provence bevilget ulike privilegier til området, og dannet et marked. Dronningen etablerte senere retten til å bruke vannet i Malvan. Det sies at hun hadde et romantisk forhold med sin visegutt, som ble kalt Aubépin (som betyr hagtorn på engelsk) og som hun til slutt knivstakk. Siden den gang har det stått en hagtorn med røde blomster på stedet som markerer hendelsen. I Renessansen ble voller bygd som et festningsverk rundt Saint Paul de Vence, og kjøpt opp av ordføreren i området i 1872. Han anså dem som av svært stor betydning og i dag er de fredet. Stigende opp mot lyset, skaper vollene en storslått utsikt over den vidstrakte horisonten. I dag er Saint Paul omgitt av den voksende blomsterindustrien og de ukentlige blomstermarkedene er en fryd både innbyggere og turister.

Saint Paul de Vence er en populær beliggenhet for de som ønsker å kjøpe et andre hjem i Sør-Frankrike. Selv om landsbyen er mindre i både størrelse og innbyggertall enn mange av nabobyene, er den fortsatt en inspirerende del av regionen. Gå rundt i de smale brosteinsbelagte gatene i landsbyen, og du kan ikke la være å legge merke til det historiske preget på stedet. Ta inn herlighetene i de ulike hagene og de skyggefulle torgene med glede samt fred og ro i sinnet.

Ting å gjøre i St. Paul de Vence

Du trenger ikke besøke museum eller attraksjoner i St. Paul de Vence for å ta inn historien i byen, da den i seg selv er historisk vakker. Stedet er omringet av murer fra middelalder-tiden som ble bygd på 1400-tallet. Innenfor murene ligger kanoner som virkelig gir en påminner om fortiden. Murene som omfatter byen er også fylt med kunst og statuer. Disse utgjør et fantastisk skue.

La Colombe d'Or - dette var en gang et rustikk vertshus, men er nå en førsteklasses restaurant og hotell som serverer deilig mat i fantastiske omgivelser. Hotellet huser kunstverk av ingen ringere enn blant annet Picasso og Matisse. Det anbefales absolutt å ta turen innom restauranten for et avslappende måltid, eller museet for å ta inn kunsten som pryder veggene på bygningen.

Fondation Maeght - dette museet ligger på toppen av landsbyen, og er hjemmet til noen utrolige kunstverk. Det spesielle museet er i drift, noe som gjør det spesielt interessant da kunstnerne bor og arbeider på stedet. Hvis du går utenfor museet vil du bli vitne til en fantastisk utsikt over St. Paul de Vence. Hagen utenfor har også bemerkelsesverdig skulpturer som er verdt å se. Musebilletter koster 15 euro og er åpent hele året. Hvis du er beundrer av kunstverkene til Matisse, er dette museet for deg.

Musée de Saint-Paul Saint Paul-museet ligger i et autentisk steinhus fra 1500-tallet som du finner når du entrer inngangsporten til landsbyen. Museet viser samtidskunst samt utstillinger fra kunstnere som har preget historien i landsbyen. Disse artistene er folk som Marc Chagall, André Verdet og Jacques Prévert.

The Folon Chapel - besøker du dette kapellet får du muligheten til å beundre det berømte designarbeidet til Jean-Michel Folon. Oppdag hvordan kunstneren i over tretti år har skapt sterke bånd til Saint Paul, se på hans fargede glassdesign, skulpturer og trekk til deg den vakre kunstfilosofien.

White Penitents Chapel var Jean-Michel Folons siste designprosjekt før han døde i 2005. Det er også det siste kapellet som har blitt dekorert av en kunstner.

Local History Museum - The lokalhistoriske museum illustrerer historien om St. Paul de Vence hvor fantastiske skikkelser som Kong François I, Vauban og dronning Jeanne har møttes. Du vil oppleve voks-dukker kledd i epokeriktige kostymer produsert av Musée Grévin i Paris.

Skoler i St. Paul de Vence

International School of Nice - denne skolen er en verdslig, anerkjent, to-språklig skole som underviser barn fra barnehagehagealder til 12. Klasse. The international School of Nice har tjent det internasjonale samfunnet på den Franske Riviera siden den ble etablert i 1976. Skolen ligger kun 20 minutter med bil fra St. Paul de Vence, og er absolutt verdt turen for de gode utdanningsfasilitetene den har å by på.

Reiser til St. Paul de Vence.

Med bil - dersom du kjører A8 motorveien stopper du på Villeneuve Lobet nr. 47, Cagnes Sur Mer, Vence fra Marseille. Du kan også ta avkjørselen Cagnes Sur Mer nr. 28, Vence fra Nice. St. Paul de Vence ligger mellom Colle sur Loup og Vence, bare 15 minutter fra motorveien.

Med fly - Nice Côte d´Azur flyplass er den nærmeste flyplassen til St. Paul de Vence. Fra flyplassen tar det ca. 20 min til St. Paul de Vence. Du kan enten ta buss 400 fra flyplassen eller kjøre bil inn til byen.

Med tog - den nærmeste togstasjonen ligger i Cagnes Sur Mer. Fra Cagnes sur Mer må du ta buss nr. 400 til St. Jean de Cap, eller du kan kjøre selv. Turen vil ta deg ca. 15 min.

Med buss - dersom du reiser fra Nice sentrum går buss nr. 400 direkte til St. Paul de Vence, en tur som tar omtrent 30 minutter. Bussene går som regel hvert 30-45 min fra Nice sentrum.

Eiendommer i St. Paul de Vence

Knight Frank France tilbyr et vidt spekter av eiendommer til salgs eller leie i Saint Paul de Vence. Enten du foretrekker en avsidesliggende luksusvilla med hageanlegg, basseng og en spektakulær utsikt, en moderne leilighet med sentral beliggenhet og de mest moderne fasiliteter og bekvemmeligheter, eller et steinbygd slott med sjarme og karakter; våre representanter kan tilby gode råd og tips.

Investeringsmulighetene i området er utmerket og vil forbedre enhver eiendomsportefølje. Knight Frank France tilbyr også omfattende eiendomsforvaltning og vedlikehold.

Kontakt

Knight Frank Mougins

1 rue honoré
06250 Mougins - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 97 97 32 20

Knight Frank Valbonne

3 rue Grande
06560 Valbonne - Frankrike

Telefon : +33 4 97 97 32 40

Knight Frank Cannes

12 Bd de la Croisette
06400 Cannes - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 97 06 30 30

Knight Frank Cap Ferrat

1 avenue Denis Séméria
06230 Saint-Jean-Cap-Ferrat - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 22 17 32 00