Velkommen til St. Tropez

Den Franske Riviera er et magisk sted; den maner frem bilder av Hollyood Musée de l'Annonciade-stjerner, rikdom, luksus og stil. Av alle perler som pryder denne verdenskjente kyststripen er det en, som av mange regnes som juvelen i kronen, Saint Tropez. Selve navnet definerer eleganse og overdådig levestil. Ikke rart at det er ett av de mest attraktive områdene for både investorer og residenter.

Knight Frank France har omfattende kunnskap om Saint Tropez og kan tilby det beste som byen har å by på. Enten du foretrekker en mer tilbaketrukken beliggenhet i for eksempel en bastide fra 1800-tallet hvorfra man kan nyte de vakreste og mest begjærte delene av Rivieraen, eller en moderne luksusleilighet i hjertet av byen, vil våre vennlige og profesjonelle ansatte hjelpe og assistere deg. Det sier seg selv at investeringsmulighetene i Saint Tropez er utmerkede, og styrker enhver eiendomsportefølje.

St. Tropez er en travel kystby full av glamour og eleganse, og er uten tvil en av de vakreste stedene å bo i Frankrike. Med sandstrender innen gangavstand, samt kunstgallerier og fantastiske utesteder, er den kunstneriske postimpresjonismen i Frankrike et skue for seg selv.

Den lille fiskelandsbyen St. Tropez har vært bosatt av både fønikere og romere i løpet av sin lange og fargerike historie. Byen og havnen har navnet sitt fra den romerske gladiatoren, Casius Silius Torpetius som ble til en adelsmann. Han var en tidlig konvertitt som ble drept da han nektet å følge Neros befaling om å gi avkall på sin nylige tro, og blir i dag feiret som en skytshelgen i samfunnet. St. Tropez var en tungt forsvart Flåtehavn og garnison fra midten av 1400-tallet, som frastøtte spanske invasjonsforsøk ved flere anledninger utover slutten på 1600-tallet. De neste årene, fram til andre verdenskrig, var en rolig periode, hvor byen nok en gang inntok statusen som fredelig fiskerisamfunn.

Pablo Picasso, Paul Signac og Henri Matisse skaffet alle seg et sterkt kunstnerisk ettermæle på slutten av 1800-tallet, og ble inspirert av skjønnheten og roen i St. Tropez. I løpet av det tidlige 1900-tallet ble byen hjertet av bøhmerbevegelsen, en tid da ytterligere tilstrømming av kunstnere, forfattere og intellektuelle fylte området. Byten St. Tropez skapte store overskrifter i 1955-1956 på grunn av innspillingen og utgivelsen av Birgitte Bardot-filmen «Et dieu. Crea la femme». I disse tider med kulturelle forandringer, ble St. Tropez et fristed for de rike og berømte. Men til tross for sin nyvunne kjendisstatus og tilstrømming av velstand, har landsbyen behold den beskjedne fiskerlandsbyfølelsen.

Bevaringen av det fire-ragede La Citadel fungere som et fint historisk marinemuseum. Beliggenheten gir en flott og vidstrakt utsikt over byen, havbukten og Massif of Maures. St. Tropez er fortsatt veldig populær blant en rekke A-kjensdiser, supermodeller, TV-stjerner og fotballspillere, men de holder seg stort sett skjult på private eiendommer, eller på luksus-yachter fortøyd i marinaen.

St. Tropez er en by som lever to forskjellige liv; med ankomsten av de mange turistene i sesongtiden og den rolige våren og høsten. Klimaet er tilnærmet perfekt med sine milde vintre, varme somre og ellers varme og lune vær. Strandlivet er naturligvis populært med et utvalg på over 40 ulike strender i området, men også fotturer langs kyststiene har blitt moderne. Reis litt lenger, og du vil få mulighet til å utforske Provence-alpene, Côte d´Azur og Sør-Frankrike.

Ting å gjøre i St. Tropez

Kultur – St. Tropez er et meget glamorøst sted som trekker til seg kjendiser som enten ønsker å bo i byen, eller benytte seg av de mange utestedene og restaurantene der. Den lille og maleriske byen er en stor glede i seg selv, med sine middelalderske gater og tradisjonelle pastellfargede rorbuer, butikker og restauranter. Ved havnen ligger små fiskebåter og ruvende yachter forankret. Her finner du en blanding av rustikk Provence og elegant Côte d´Azur, hvor et besøk til motebutikken på Place des Lices er ideelt på morgenkvisten. Kombinert med en kveld tilbragt på en av kaféene ved havnen, nippende til et glass champagne, har du oppskriften på den komplette dag.

Plages La Ponche, La Glaye, og de la Fontanette - disse tre strendene er omringet av den eldste delen av byen, og er de eneste som ligger i selve hjertet av St. Tropes. Akkurat disse strendene er ikke helt egnet for heldager, men passer godt for en kjapp dukkert før du drar ut på kvelden.

Pampellone beach – dette er den klassiske St. Tropez-stranden, som gir et godt innblikk i det glamorøse jet set-livet i byen. Mange besøkende kommer til St. Tropes for å oppleve juvelstrendene i Pampellone, og henger rundt de eksklusive strandbarene som innrammer kyststripen.

Strandbarer – det er en rekke strandbarer å velge mellom, alt fra den elegante ”Club 55” til den velkjente kjendisbaren ”Nikki Beach”, hvor du må reservere på forhånd. Den eldste stranden i Pampellone-området er Tahiti Beach, som appellerer mer til modne besøkende og beboere. Les Jumeaux er et godt valg for barnefamilier. Den har en restaurant med egen lekeplass for å underholde de små, noe som gjør den til et av de mest familievennlige utestedene. Dersom du er ute etter et godt måltid, er Nioulargo - Kai Largo noe for deg. Den kan skryte av to ulike typer restauranter. Moorea er imidlertid stedet for de som er ute etter litt mer moro.

Eglise Notre Dame de l´Assomption – i ytre Eglise Notre Dame de l'Assomption står bysten av St. Torpes, martyrhelgenen som byen er oppkalt etter, og som feires i mai hvert år. For å finne denne må du gå i retning av vollene til den gamle borgen fra 1500-tallet, som gir en fantastisk utsikt over byen og havet.

Musée de l'Annonciade – dette berømte kunstmuseet er vakkert renovert fra et 1500-talls gammelt slott. Det huser en imponerende samling av moderne kunst, med blant annet verk fra Matisse, Baroque og Picasso.

Markeder, situasjoner og arrangementer – hver torsdag og lørdag er det marked i sentrum av landsbyen, hvor du kan handle fersk fiks fra Place de Lices fiskemarked. Du kan også oppleve Place aux Herbes Fête des Espagnols som finner sted hver år den 5. Juni og er en feiring av byens motstand mot spanjolene på 1500-tallet. Den 15. Juni arrangeres Fête de St – Pierre som hedrer de gamle fiskermenn, og Fête des Vendanges som markerer begynnelsen på september og vinhøsten. På slutten av september avholdes en regatta i bukten i St. Tropez. Dette er et trekkplaster for mange turister og yachter, og veldig mange legger inn dette som et obligatorisk stopp på tur til Cannes, Marseille eller Nice.

Sentier du Littoral – dette er en utrolig kyststi som svinger seg inn bak Rocky Mountains og bortgjemte bukter 35 km sør for St. Tropez, rundt Presqu’île de St-Tropez til stranden i Cavalaire-sur-Mer og utover til Le Lavandou (60 km). I St. Tropez begynner den gulflaggede stien på La Ponche, like øst for Tour du Portalet, og kurver seg deretter rundt Port des Pêcheurs, forbi St. Tropez festning. Den fører deg så forbi den inngjerdede Cimitiére Marin (kirkegård for marinesoldater) til de små Plage des Graniers og videre utover.

St. Tropez Schools

EBICA – Ecole Bilingue Internationale Cote d´Azur – dette er den beste tospråklige skolen for unge elever, og tilbyr lærerbøker både på engelsk og fransk. De bruker montessori-materialer som er integrert i det franske skolesystem, med små klasser slik at du kan være sikker på at ditt barn lærer i et aktivt og positivt miljø.

Mougins School – Ligger i Côte d’Azur, og har elever fra 3 til 18 år. Skolen følger den britiske timeplanen, tilpasset internasjonale studenter.

International School of Nice – internasjonal utdanning for studenter mellom 4-18 år. Skolen tilbyr en eksepsjonell timeplan som omfatter utøvende kunst, ESL og et læringssenter.

Reise til St. Tropez

Med fly – Nice flyplass er den nærmeste flyplassen til St. Tropez med flest innkommende og utgående fly i landet. Flyplassen ligger i utkanten av byen, hvor du kan få tilgang til buss, tog og båter som tar deg inn til St. Tropez. Andre flyplasser som ligger i kjøreavstand er Marseille, Toulon, Cannes og Nimes. Disse flyplassene er noe mindre, så reisemulighetene her ifra er mer begrenset. Aeroport International Saint Tropez ligger omtrent 15 km fra St. Tropez og er perfekt for privatfly og helikoptertransport.

Med tog – St. Tropez har ingen egen togforbindelse. Den nærmeste togstasjonen er St. Raphael hvor en bussforbindelse vil frakte deg rett inn til hjertet av St. Tropez. Ønsker du å reise videre i Europa fra St. Tropez, må du ta toget gjennom Paris. Paris er den viktigste togforbindelsen for mesteparten av Frankrike, og mange velger å reise her ifra til forskjellige destinasjoner.

På sjøen – St. Tropez har dessverre dårlige ferjeforbindelser til nabolandene. La Harve og Cherbourg er de største fergekaiene som opererer i Nord- og Vest-Frankrike. Fra begge disse kaiene er du avhengig av buss eller tog sørover i retning av Nice.

Med bil – St. Tropez ligger på en halvøy, noe som gjør at tilgangen er begrenset. A8-motorveien er hovedveien som går gjennom området. Tar du avkjørsel 36 mot Le Muy og Draguignan vil dette føre deg til kystveien som tar deg til St. Tropez.

Eiendommer i St. Tropez

Knight Frank France har et fantastisk utvalg av tilgjengelige eiendommer til salgs i St. Tropez, inkludert slående villaer med basseng og havutsikt.

Velg fra et utvalg av elegante leiligheter med utsikt over Port Grimaud, eller flotte investeringsmuligheter i form av hoteller og vingårder.

Steder i nærheten av St. Tropez

Dersom du vil komme deg litt ut av St. Tropez, finnes det mange praktfulle steder i omkringliggende områder.

Hvorfor ikke besøke The National Theatre i Nice, eller Marineland i Antibes? Marineland er den største marineattraksjonen i Europa og et flott sted å ta med barna på ekskursjon.

Kontakt

Knight Frank Mougins

1 rue honoré
06250 Mougins - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 97 97 32 20

Knight Frank Valbonne

3 rue Grande
06560 Valbonne - Frankrike

Telefon : +33 4 97 97 32 40

Knight Frank Cannes

12 Bd de la Croisette
06400 Cannes - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 97 06 30 30

Knight Frank Cap Ferrat

1 avenue Denis Séméria
06230 Saint-Jean-Cap-Ferrat - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 22 17 32 00