Velkommen til Théoule sur Mer

Den franske riviera kan skryte av å ha noen av verdens flotteste kyststriper i verden. For å nevne noen få: Nice, Cannes og St. Tropez. Dette er alle kjente byer, som har fått opphøyet status blant annet på grunn av sin historie med ulike kjendiser og kongelige assosiasjoner.

Løfter man blikket innover i landet, vil et fantastisk landskap åpne seg. Fortryllende landsbyer og robuste fjellkjeder; gjennomsyret av historie og tilsynelatende fastlåst i eldre tider som for lengst har passert. Ta deg tid til å følge kysten i begge retninger, og magien vil fortsette...

Dersom du ønsker å kjøpe eiendom i en vakker og fredelig landsby i nærheten av havet, med mye historie og karakteristisk fransk sjarme, er Théoule sur Mer stedet for deg. Knight Frank France har omfattende kunnskap om dette området. Med et sentralt plassert hovedlokale samt lokale representanter forsikrer vi om at vi kan tilby deg de beste eiendommene på markedet.

Théoule sur Mer ligger like nedenfor Cannes, fredelig plassert i en idyllisk bukt omringet av det krystallklare vannet i Middelhavet. Kystlinjen her er fantastisk med fortryllende, fargede steinfjorder, porøs kalkstein, daler og frodig vegetasjon – alt plassert foran et fortryllende bakteppe av forrevne og imponerende fjellkjeder. Théoule er en sjarmerende og fredelig badeby, og byr på alt som trengs for å glede både turister og fastboende.

I løpet av det 5. Århundre var bukten Théole sur Mer en komplett befestet høyborg med vakttårn som sørget for en sikker og trygg havn. Borgen ble stående helt frem til 1648. I mange år var Théoule en fredelig men samtidig velstående fiskelandsby underlagt Mandelieu. Fra 1929 fikk imidlertid Théoule selv kommunestatus.

Høyt over den sjarmerende lille bukten, står Châteu des Mineurs stolt i sin middelalderske stil. Slottet ble bygd mellom 1918-1920 av Harry Leland de Langley av rød-stein, flankert med to store firkantede tårn på sidene. Sett her ifra er det turkise vannet i Middelhavet - som forsiktig bølger innover La Napoule-bukten og strekker seg utover horisonten – et fantastisk syn. Utsikten har inspirert kunstnere og poeter gjennom tidene, og gjør det fortsatt. Det er ligger mange små landsbyer i kort avstand fra Théoule sur Mer hvor kunstneriske sjeler trives og lar seg inspirer den dag i dag.

Théoule sur Mer er omringet av slående vakkert landskap som nyter godt av det klassiske Middelhavsklimaet med lange, varme somre samt milde vintre. Derfor er dette stedet perfekt for de som liker å komme seg ut, og foretrekker et roligere tempo i hverdagen enn mange av nabobyene. Området har mange kilometer med velmarkerte gangveier og stier hvor man kan utforske eikeskogene og maritime furutrær i det nærliggende Tanneron Massif.

Som kystby, er vannsport meget populært på sommerstid, inkluder: seiling, vannski, bading, dykking og fiske. Det er også muligheter for riding, guidede turer, en rekke fine og utfordrende golfbaner samt mange festivaler, karneval og konserter som overholdes rundt om i regionen hvert år.

Ting å gjøre i Théoule sur Mer

La Pointe de l'Aiguille - befinner du deg på øst-siden av de maritime alpene i Théoule sur Mer – sørg for at du tar deg tid til å gå på Esteral Corniche, hvor du kan utforske et det 7 hektar store parkområdet.

Pointe de l´Aiguille er et fantastisk syn, idet de vakre røde stenene møter det turkise havet. Det er også fire buktstrender som ligger lunt plassert i vikene, disse er en viktig attraksjon å legge til i din reiserute.

Centre de Plongee Mediterranee - dersom du liker dykking er dette det beste dykkesenteret å langs den franske riviera. Senteret ligger i en liten havn i nærheten av Miramar strand, hvor dykkeinstruktørene vil gi deg en varm velkomst. Her kan du oppdage og beundre det utrolige undersjøiske liv i Middelhavet.

Theoule Sur Mer Market - markedet i Théoule sur Mer som avholdes hver torsdag og søndags morgen på Figueriette port og hver fredag i sentrum av Théoule.

Hvorfor ikke gå en runde rundt markedet hvor du kan finne organisk frukt og lokale grønnsaker? Du vil også få muligheten til å smake retter, blant annet stekt kylling og fisk. Markedet i Théoule sur Mer er også kjent for sine klær, materialer og keramikk som kommer fra lokalmiljøet.

Golf Cap Esterel - dersom du liker golf, er det mange golfklubber å velge mellom i Théoule sur Mer og omegn. Den nærmeste er Golf Cap Esterel, som ligger ved feriestedet Care Estérel. Denne banen ligger perfekt til for nye golfere som er i jobber med å forberede sin egen golfteknikk.

Banen har 9 hull over en område på 1850 meter, altså perfekt dersom du er ute etter en kort runde golf på morgenen.

Skoler i Théoule sur Mer

International House Nice - du må kjøre 40 min, men dette er en flott skole som underviser i fransk som den eneste på den franske riviera. Skolen ligger i første etasje i IPAG, en av Nices mest prestisjefylte skoler. Dette er en flott beliggenhet for studenter som ønsker å møte andre franske studenter samt benytte seg av alle fasilitetene som universitetet har å by på.

International School of Nice - dette er en av de øverste internasjonale skoler i verden. Underviser i alderen 4-18 i både fransk og engelsk pensum. Skolen ligger perfekt til for studenter som bor i en av de berømte byer langs den franske riviera.

Reise til Théoule sur Mer

Med bil - for å komme deg til Théoule sur Mer fra Nice flyplass må du kjøre langs A8 og deretter ta av ved avkjørsel 40 som er skiltet Mandelieu-Centre/La Napoule/Théoule-sur-Mer.

Med buss - det får ingen direktebuss fra Nice flyplass, men tar du en buss inn til sentrum av Cannes, går det masse busser direkte til Théoule sur Mer.

Med tog - den beste måten å komme seg til Théoule sur Mer med tog, er å reise direkte fra Cannes. Det ligger en liten togstasjon i Théoule sur Mer hvor tog går kontinuerlig til Cannes.

Med fly - Den nærmeste flyplassen til Théoule sur Mer er Aéroport Cannes Mandelieu i Cannes. Det er imidlertid mye enklere å fly direkte til Nice Côte d´Azur flyplass.

Eiendommer i Théoule sur Mer

Knight Frank France tilbyr en rekke eiendommer i Théoule sur Mer region, inkludert eksklusive villaer med overdådige hageanlegg, basseng og spektakulære utsikter, prestisjefylte leiligheter med de mest moderne fasiliteter, toppetasjes leiligheter, gårder og fiskehytter. Renovasjonsprosjekter er også populært blant mange investorer.

Uansett hva du ønsker, vil vi hos Knight Frank France tilby personlig service med våre representanter som hjelper deg å finne den eiendommen som passer deg best.

Steder i nærheten av Théoule sur Mer

Dersom du ønsker å reise ut fra Théoule sur Mer, finnes det nabosteder som er like så vidunderlige.

Hva med å besøke nærliggende Cannes, eller den vakre byen St. Tropez?

Kontakt

Knight Frank Mougins

1 rue honoré
06250 Mougins - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 97 97 32 20

Knight Frank Valbonne

3 rue Grande
06560 Valbonne - Frankrike

Telefon : +33 4 97 97 32 40

Knight Frank Cannes

12 Bd de la Croisette
06400 Cannes - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 97 06 30 30

Knight Frank Cap Ferrat

1 avenue Denis Séméria
06230 Saint-Jean-Cap-Ferrat - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 22 17 32 00