Velkommen til Tourrettes sur Loup

Plassert mellom havet og fjellene, høyt oppe på en fjellknaus og omgitt av det fantastiske landskapet i det sør-østlige Frankrike, ligger landsbyen Tourrettes sur Loup. Denne fortryllende middelalderbyen, med sitt tilnærmet perfekte klima, er vakkert bevart og ser ut til å ha stått imot tidens gang og forandringer.

Det er ikke rart at de som søker gammel fransk sjarme har oppdaget hva denne landsbyen og de nærliggende regioner har å by på. Her finnes noe for alle; enten du foretrekker et landlig hus hvor du kan leve deg inn i den franske hverdag... eller noe i en større skala med alt av luksus og rikdom. Knight Frank France har god lokalkunnskap og erfaring og kan finne det perfekte hjem for deg.

Attraktive og middelalderske landsbyer kan oppdages i mange av de sørlige regioner i Frankrike. To av de mest kjente områdene herunder er Liberion i sør-øst Frankrike, og Bastide i sør-vest.

Tourrettes sur Loup er rangert høyt blant de områdene som har klart å bevare sin gammeldagse sjarme og tålt tidens utfordringer og utallige angrepsstyrker. Landsbyen ligger like vakker, uberørt og uforferdet som før.

Lokalt er landsbyen kjent som ”Voilet village”. I over hundre år har denne vakre blomsten blitt dyrket i landsbyen og de omkringliggende områder, og fortsetter å være det viktigste kjennetegnet for landsbyen. Landsbyboerne feirer og hedrer fiolen hvert år i mars. Dette er en meget populær attraksjon, med lyst dekorerte flåter, og en vennlig konkurranse for å underholde og glede besøkende fra hele regionen.

Landsbyen er omringet av en rekke slående åssider som strekker seg fra Puy de Tourette til de imponerende fjellene som omgir Col de Vene. Bare to kilometer vest for landsbyen, utover Pic de Courmettes, renner elven Loup som skjærer dypt gjennom Gorge du Loup som ligger i foten av Gourdon Bar-sur-Loup.

Tourrettes sur Loup er en populær beliggenhet for de som ønsker å kjøpe sitt andre hjem i sør-Frankrike. Selv om landsbyen er noe mindre i både areal og folketall en mange av sine mer berømte naboer, er den allikevel en inspirerende del av regionen. Drifter du gjennom labyrinten av kronglete gater, kan du ikke unngå å føle på historien som gjennomsyrer stedet. Trekk til deg blomsterherlighetene i hagene og de skyggefylte torgene, og fornøyelsene som synes å komme fra alle retninger. Noe av Rivierans glitter og glamour kom sakte forbi det herlige stedet i 1955 under innspillingen av ”To catch a thief” av Alfred Hitchcock med skuespillere som Cary Grant og Grace Kelly. Filmens berømte og nervepirrende biljakt ble filmet i Tourrettes sur Loup.

”Grand Rue” ligger i selve hjertet av det historiske sentrum i landsbyen, og er et kunstnerisk kvartal hvor du møter mer en 30 ulike kunstnere og skulptører, deres verksteder, gallerier og handverksbutikker. Det rolige og langsomme tempoet i kvartalet passer perfekt til deres kreative talenter.

En av hovedattraksjonene i Tourrettes sur Loup er Château de Villeneuve. Den elegante 1700-talls boligen står stolt på et høyt platå som gir en fantastisk utsikt over elven. Château de Villeneuve har siden 1969 blitt grundig restaurert. Bygningen har i dag returnert til sin opprinnelige prakt, det samme har vingårdene.

Den beste måten å oppdage sjarmen i Tourrettes sur Loup er enkelt å greit ved å vandre rundt i dens sjarmerende, trange brosteinsbelagte gater og smug, verdsette dens hvelvede kanaler og prakten av de elegante steinfasader samt klatre noen av trappepassasjene som rammes inn av flotte blomsterkurver.

Det kan virke nesten magisk å bare vandre formålsløst rundt å oppdage mange av de ulike kaféer, barer, gallerier og butikker som ligger gjemt i sidegatene. Her kan du stoppe opp, hvile ved en av hagefontenene og trekke inn den herlige duften som synes å drive rundt hvert hjørne i landsbyen.

Kontakt

Knight Frank Mougins

1 rue honoré
06250 Mougins - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 97 97 32 20

Knight Frank Valbonne

3 rue Grande
06560 Valbonne - Frankrike

Telefon : +33 4 97 97 32 40

Knight Frank Cannes

12 Bd de la Croisette
06400 Cannes - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 97 06 30 30

Knight Frank Cap Ferrat

1 avenue Denis Séméria
06230 Saint-Jean-Cap-Ferrat - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 22 17 32 00