Velkommen til Valbonne

Valbonne er uten tvil en av de mest sjarmerende landsbyene i Provence-Alpes-Côte d’Azur. Den fredfulle landsbyens arkitektur og 16 århundres bygg er i perfekt harmoni til stemningen Valbonne har å by på. Det er så mye å oppleve og så mye som må nytes og er vel verdt ytterligere undersøkelser for de som vurderer å investere i den Franske Riviera.

Om sommeren stiller Valbonne opp som det perfekte sted for både turister som lokale på utkikk etter alt den lille landsbyen har å tilby. ”Le village” består av gamlebyen selv, som ligger nordvest og Sophia Antipolis ligger i øst. Sophia Antipolis er et teknologisk park, utviklet mellom 1970 til 1984 som er hjem til en rekke selskaper som spesialiserer seg på data, elektronikk, bioteknologi og farmasi.

Navnet «Antipolis» ble adoptert fra den gamle greske kolonien Antipolis som bodde i den nærliggende landsbyen Antibes. Platået var en av de få gjenværende delene av landet som hadde ligget urørt på den franske rivieraen. I utgangspunktet var investorer hovedsakelig olje- og gruveselskaper. Parken oppsto a Universitetet i Nice flyttet deler av campus til platået på 1980-tallet. Dermed ble Sophia Antipolis et viktig område for forskning og utvikling. I dag har Sophia Antipolis utviklet seg til et svært anerkjent multinasjonalt samfunn med mer enn 1000 selskaper med disponerer mer enn 25.000 arbeidsstillinger. Den dekker et område på 2500 hektar fordelt på Valbonne kommune og bydelene som ligger rundt, Antibes, Biot, Mougins, og Vallauris. Samfunnet fortsetter å vokse den dag i dag med de siste etableringer av kommunene la Colle-sur-Loup, Roquefort -les-Pins og Villeneuve-Loubet.

I sentrum av den gamle landsbyen er sjarmerende Place des Arcades fra 16 århundre. Den sentrale «squaren» er omgitt på alle sider av postkort butikker, og elegante kaféer som utstråler den kjente franske stemningen. Valbonne gjør en enkel spasertur til en minnerik opplevelse. Fargene er overalt; den fantastiske Sardinske rød, mørk oker eller lysegule fasader av landsbyhusene. Disse fargene fungerer som et bakteppe for Bougainvillea, Hinnebeger og Jasmine blomster som overfyller gamle murvegger og legger til en duft til en allerede sjarmerende landsby.

I tillegg til den enestående skjønnhet Valbonne har å tilby, har området et stort utvalg av friluftsliv og andre aktiviteter. Blant annet ligger de populære kystbyene Cannes og Nice som kan utforskes og nytes. Det er videre mye gjøre for den bosatte og den besøkende i nærheten. Dette inkluderer kunstgallerier, museer, førsteklasses golfbaner, tennisbaner og fiske. Og for ikke å glemme restauranter, som varter opp med den mest fantastiske mat og vin; enten det er lunsj en idyllisk ettermiddag eller en middag med levende lys i den varme middelhavsnatteluften. Det er flere store markeder og blant annet loppemarked og antikvitetsmarked for de som leter etter en liten bit av franske gjenstander og skatter både moderne samt gamle.

Ting å gjøre i Valbonne

Valbonne er plassert i en liten del ved siden at La Brague elven i et lite landsbysamfunn i Sørøst Frankrike. Navnet Valbonne oversettes direkte fra fransk til «den gode dalen» og har to hoved områder inkludert Sophia Antipolis, som ligger litt lenger Øst og gamle byen i nordvest. Valbonne har fortsatt sin fredfulle sjarm fra 1500-tallet. Lokale i byen elsker å menge seg med besøkende i byen. Det er mange steder å få med seg i Valbonne som:

Gamle byen - Gamle byen er et nydelig sted å ta til seg severdighetene fra 1500-tallet inkludert arkitekturen. En spasertur rundt i byen er å anbefale for enhver. Gatene omfavner det lille sentrumet gjennom et rutenett mønster og kalles «La Place des Arcades». Du kan vandre rundt i steingatene til det gamle rådhuset, med en vakker fontene og tårn like ved. Denne tidligere menighetssalen er fra 19. Århundre. Innenfor område av gamle byen finner du ypperligere spisesteder frau like gastronomiske kafeer og restauranter, samt gode vinbarer hvor du kan nyte et glass rødvin en ettermiddag.

Kirken i Valbonne - Den vakre romanske klosterkirken sies å at den er fra den 1200-tallet, noe som ville vært i starten på oppbyggingen av byen i dalen. Denne kirken er godt respektert og ansett som et eksempel på Chalaisien arkitektur og er fortsatt den samme nydelige kirken som ble bygget for århundrer siden. I 1800-tallet bygget byen et klokketårn, som er den eneste merkbare endringen siden oppbygging,

Valbonne Museum - Valbonne museum viser landsbyens historie gjennom årene og er verdt et besøk hvis du vil til å få med deg områdets kultur. Muséet var bygget i en restorasjons periode på 1970-tallet.

Place des Arcades - I hjertet av Valbonne ligger Place des Arcades, det sentrale torget i landsbyen. Arkadene ble lagt til i den sentrale plassen på 17 århundre og ble dermed kjent som La Place des Arcades. Rutene besto opprinnelig av ti nett men har siden da blitt utvidet og er dermed en litt forskjellig by fra andre i Sør Frankrike. Nydelige kafeer er linjert opp på torget, inkludert Café des Arcades som er en klar favoritt for alle besøkende. Her kan du sitte under en parasoll å nyte perfekt fransk matlaging i det vakre solfylte været.

VALBONNE Skoler

EBICA - Ecole Bilingue Internationale Cote d'Azur – EBICA er den beste tospråklige barneskolen med læring både på engelsk og fransk. De bruker Montessori materialer som er integrert i det franske systemet, med små klasser man kan være sikker på at barnet blir opplært i en aktiv og positiv atmosfære.

Sartoux Elementary School – Denne skolen er plassert i hjertet av Sophia-Antipolis, i kommunen Valbonne. For å møte behovene til Valbonne beboerne; Sophia-Antipolis og CASA (Community of Agglomeration of Sophia-Antipolis), er grunnskolen Sartoux har både franske, engelske og tyske barn. Engelsktimer og tysktimer tilbys som en del av de internasjonale seksjoner.

REIS TIL VALBONNE

Med bil – Du kan reise til Valbonne og omkringliggende landsbyen Sophia-Antipolis ved å ta A8 ved utkjørsel 44 til Antibes. Pass på at du kjører inn i lander fra Carrefour Hypermarked og følg skiltene som angitt. Det er ganske mange bratte svingete veier i dette området, så vær forsiktig når du kjører. Det er ingen direkte rute til Valbonne, men du kan nyte den vakre utsikten på kjøreturen på vei til landsbyen.

Med buss – Det går ofte buss til og fra Nice flyplass til Valbonne. Du kan også ta 230 bussen fra Nice som kun koster 1,50 euro (prisen kan endres).

Med tog – Den nærmeste togstasjonen ligger i byen Antibes eller Mouans-Sartoux. Når du har nådd Antibes, er det kun 10 minutters reise med bil for å komme til Valbonne landsby (dette gjelder også Mouans-Sartoux).

Med fly - Nice Côte d’Azur flyplass ligger 25 km fra Valbonne, altså ca. 20-25 minutters kjøretur.

Eiendommer i Valbonne

Våre eiendommer til salgs og til leie har et vidt spekter fra luksuriøse, frittliggende villaer i isolerte områder, moderne villaer, bygårder med basseng og hager, bungalows, leiligheter og ett-roms leiligheter. Vi også tilby et mangfold av renovasjons prosjekter.

På Knight Frank France er våre flotte representanter her for å gi hjelp og råd om alle aspekter av eiendom investering i Valbonne regionen.

Kontakt

Knight Frank Mougins

1 rue honoré
06250 Mougins - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 97 97 32 20

Knight Frank Valbonne

3 rue Grande
06560 Valbonne - Frankrike

Telefon : +33 4 97 97 32 40

Knight Frank Cannes

12 Bd de la Croisette
06400 Cannes - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 97 06 30 30

Knight Frank Cap Ferrat

1 avenue Denis Séméria
06230 Saint-Jean-Cap-Ferrat - Frankrike

Telefon : +33 (0)4 22 17 32 00